K1 i Boks

Legendarni Iron Mike nakon dvije godine odgovorio Deontayu Wilderu

 Ritzau Scanpix/AFP
Bivši svjetski prvak Mike Tyson konačno se odlučio komentirati izjavu s kojom je Deontay Wilder izašao u javnost još pretprošle godine.

'Brončani bombarder' tvrdio je u jednom intervjuu za TMZ da bi prebio Tysonovu verziju iz 1986. godine uz riječi:

"Ja protiv Tysona 86-te, isprebijao bih tog lika. Slušajte, moram biti realan. Znam da ljudi uvijek pričaju o staroj školi ili gledaju prema novoj, a zapravo nema te škole u kojoj ja nisam broj 1 na svijetu", isječak je iz Wilderovog intervjua s početka 2018. godine.

Taj razgovor postao je i tema u jednom nedavno održanom razgovoru BT Sportsa i legendarnog Iron Mikea. Tyson je gospodski odgovorio na Wilderovu prognozu te se iz njegove izjave može zaključiti da nimalo ne zamjera aktualnom WBC-ovom prvaku.

"Ne znam", odgovorio je 53-godišnji Tyson na pitanje - "Bi li pobijedio Wildera da se takav meč dogodio", pa nastavio:

"Sviđa mi se što on razmišlja na taj način. Zašto? Pa upravo zato jer bih i ja tako razmišljao na njegovom mjestu. On mora tako razmišljati, on je svjetski prvak u teškoj kategoriji, a to je nešto vrlo posebno", poentirao je Mike.

Sve ove izjave uzele su zamaha posljednjih dana. Naime, već ovog vikenda održava se jedan od najiščekivanijih boksačkih revanša i sudar u kojem ćemo u ringu ponovno skupa vidjeti Wildera i njegovog izazivača Tysona Furyja.

Linker
20. travanj 2024 12:12