K1 i Boks

Lennox Lewis: Joshua mora riješiti svoje mentalne probleme ili će izgubiti još lakše

Joshua vs. Ruiz
Jedan od najboljih boksača u povijesti, Lennox Lewis, smatra kako je Anthony Joshua u prvi meč protiv Andyja Ruiza ušao mentalno nespreman te kako nešto po tom pitanju svakako mora promijeniti ukoliko želi u revanšu doći do drugačijeg krajnjeg ishoda.

Iako još uvijek nije službeno dogovoren revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr., taj meč već sad je često spominjana tema u svijetu boksa. Posebno ako imate priliku porazgovarati s jednim od najboljih boksača u povijesti, koji je pokraj toga Britanac i bivši prvak teške kategorije. Ne treba nikoga čuditi što je ekipa s Fight Hypea odlučila Lennoxa Lewisa upitati što misli da Anthony Joshua mora promijeniti ako želi vratiti tri izgubljena pojasa svjetskog prvaka.

"Ako se ne riješi situacija s Anthonyjem Joshuom, Andy Ruiz će pobijediti i drugi meč. Problemi su sigurno mentalne prirode jer on pri samom dolasku do ringa nije izgledao kao inače. Nešto je svakako postojalo i nadam se da će se saznati što je to. Joshua je sam olakšao Ruizu posao jer nije bio u potpunosti prisutan na meču, inače bi bila totalno drugačija borba. Naravno, ne mogu reći da bi bio drugačiji krajnji ishod, to ćemo nadam se vidjeti", rekao je Lennox, čime se zapravo složio s mnogim drugim analizama koje su razloge ishoda prvog meča pronašle na istoj temi.

Vjeruje se kako će vrlo važno po tom pitanju biti mjesto održavanja meča. To trenutno još uvijek nije poznato, budući da svaka strana ima neke svoje prijedloge. Zanimljivo, Lennox bi odabrao onu njegovim sunarodnjacima najmržu opciju.

"Volio bih da gledamo revanš u Meksiku. Prvi put u povijesti imamo Meksikanca kao prvaka teške kategorije, mislio sam da to nikad neće biti moguće. Zašto onda ne dati priliku meksičkoj publici da uživo vide takav meč", objasnio je Lennox zbog čega bi volio da se meč dogoditi u Ruizovoj domovini.

Posljednje informacije su govorile kako bi se meč trebao održati krajem studenog ili početkom prosinca na stadionu u Cardiffu, no sve je za sada na tome stalo. Čini se kako Ruiz nema plan putovati u Britaniju, dok s druge strane promotor Eddie Hearn tvrdi kako Meksikanac nema pravo glasa po tom pitanju. No, onda ne razumijemo zašto meč još uvijek nije dogovoren. Prema tome bi se reklo da ipak postoje neki uvijek o kojima trenutni trostruki svjetski prvak može razgovarati.

Linker
19. travanj 2024 14:40