K1 i Boks

Lomachenko pred ugovaranjem sjajne nove borbe, Smith odbio borbu protiv Canela

Vasyl Lomachenko
 FREDERIC J. BROWN / AFP
Vasyl Lomachenko trebao bi svoj idući meč odraditi protiv jednog od najuzbudljivijih nadolazećih boksača njegove kategorije, Teofima Lopeza. S druge strane, Canelo Alvarez i dalje ima problema po pitanju ugovaranja svog idućeg meča. Kako otkriva njegov promotor Oscar De La Hoya, Callum Smith odbio je ponuđene uvjete i njihov meč još uvijek nije dogovoren.

Vrlo pozitivne vijesti dolaze iz tima trenutno možda i najatraktivnijeg boksača svijeta, Vasyla Lomachenka. Sve informacije vode prema tome kako bi vlasnik WBA, WBO, WBC i The Ring pojaseva lake kategorije trebao odraditi meč protiv 22-godišnjeg svjetskog prvaka po IBF-u, Teofima Lopeza. To se vrlo lako da zaključiti i iz njihovih objava na društvenim mrežama, gdje se pojavio i datum 30. svibnja.

Lomachenko je svoj posljednji meč odradio u kolovozu prošle godine kad je u još jednoj sjajnoj maniri savladao Lukea Campbella. Tim putem je pojasevima koje je već držao pridružio onaj po WBC-u. Nedostaje mu još samo jedan, a priliku uzeti ga trebao bi imati u ovome meču. Teofimo Lopez (15-0, 12 KO) taj je pojas osvojio u prosincu prošle godine pobjedom prekidom u drugoj rundi protiv Richarda Commeya. Time je samo nastavljen njegov munjevito brzi uspon prema vrhu i sve se čini kako će dobiti priliku postati apsolutni prvak lake kategorije, odnosno meč protiv Lomachenka bio bi s ulogom od sve četiri titule. Trenutno u boksu ne postoji apsolutni prvak niti jedne kategorije. Posljednjih godina to su bili Terence Crawford i Oleksandr Usyk, no obojica su se nakon toga uputili u više kategorije. Ovaj meč bi osim toga donio ogromnu dozu uzbuđenja, budući da je Lomachenko poznat po svojoj atraktivnosti na račun inovativnog stila boksa, dok je Lopez fanove do sada oduševio vrlo agresivnim pristupom koji uvijek donosi potrebnu dozu uzbuđenja.

Dok kod Lomachenka sve izgleda sjajno, kod druge velike zvijezde to baš i nije tako. Nakon što su mu propali pregovori za meč protiv Ryote Murate, Canelo Alvarez još uvijek nije siguran niti u meč protiv Calluma Smitha. Naime, Oscar De La Hoya je jučer izjavio kako je neporaženi Britanac, inače vlasnik WBA i The Ring pojaseva super srednje kategorije te prvi borac te kategorije po BoxRecu, odbio meč. To posebno čudi, budući da je Smith na sav glas sipao gnjev i razočaranje nakon što se pojavila informacija kako bi Murata mogao dobiti priliku za meč protiv Canela prije nego on. Oni upućeniji otkrivaju kako Smith jednostavno nije bio zadovoljavan uvjetima koje mu je Golden Boy ponudio te nije sigurno hoće li se pregovori nastaviti i postoji li šansa za novom ponudom. Canelo svakako ima želju nastupiti početkom svibnja, povodom velikog meksičkog Cinco De Mayo praznika, za koji se po pravilu organiziraju veliki boksački okršaji.

Linker
24. travanj 2024 23:32