K1 i Boks

Lomachenko se odrekao dijela honorara kako bi ugovorio veliki meč za ujedinjenje titula!

Vasyl Lomachenko
 FREDERIC J. BROWN / AFP
Boksački fanovi od danas mogu s nestrpljenjem iščekivati još jedan sjajan okršaj

Konačno je postignut dogovor za veliki okršaj u lakoj kategoriji između dvojice fenomenalnih prvaka - Vasyla Lomachenka (14-1) i Teofima Lopeza (15-0).

Sjajni Ukrajinac ovim će putem kao ulog staviti svoje WBA super i WBO titule, dok će američki boksač porijeklom iz Hondurasa riskirati gubitak svog IBF pojasa.

Meč Lomachenka i Lopeza održat će se u Las Vegasu (MGM Grand) pred praznim tribinama, točan datum još uvijek nije službeno potvrđen, ali zna se kako je riječ o polovici ili kraju mjeseca listopada (dio izvora javlja da se najvjerojatnije radi o 17.10.).

Borba je ovo koja se dogovara već neko vrijeme, a osim pandemije koronavirusa, probleme je u pregovorima izazvalo i Lopezovo nezadovoljstvo ponuđenim honorarom.

No, problema izgleda više nema, a prema pisanjima više uglednih borilačkih portala riješio ih je Lomachenko koji se odrekao dijela svog honorara kako bi se poveća onaj njegovog suparnika.

"Dogovor je postignut. Bilo je komplicirano, ali uspjeli smo", potvrdio je, prema pisanjima BoxingScene portala, Lopezov menadžer David McWater.

Ponuda koja nije zadovoljila Lopeza navodno se kretala oko 1.25 milijuna američkih dolara, a priča se kako je taj iznos sada ipak nešto bliži brojci od dva milijuna.

Lomachenku će ovo biti prvi ulazak u ring otkako je u kolovozu prošle godine porazio Lukea Campbella. S druge strane, Lopeza smo posljednji put u akciji gledali u prosincu 2019. kada je tehničkim nokautom zaustavio Richarda Commeyja.

Linker
17. travanj 2024 15:27