K1 i Boks

Lopez prokomentirao navode o ozljedi Lomachenka: 'Ovime je otišao jako nisko'

Teofimo Lopez
 screenshot/YouTube
Teofimo Lopez nije najbolje reagirao na informaciju o ozljedi Vasyla Lomachenka

Vasyl Lomachenko nastupio je u meču protiv Teofima Lopeza s ozljedom ramena. To je informacija koju je medijima iznio njegov liječnik, koji ga je u ponedjeljak operirao te zbog čega Ukrajinca čeka nekoliko mjeseci pauze. Naveo je tim putem kako su Vasyla već tijekom priprema injektirali tkivom koje je trebalo pomoći te zbog čega on određeno vrijeme tijekom priprema nije bio sposoban trenirati.

Naravno, na informacije o ozljedi nije mogao najbolje reagirati 23-godišnji boksač koji je prekinuo njegov sjajan niz te koji mu je oduzeo dva elitna pojasa svjetskog prvaka. Lopezova pobjeda bila je čista i neupitna pa ne treba čuditi što mu se iznošenje takvih informacija niti najmanje ne sviđa.

"I ja sam došao ozlijeđen, ako već želite govoriti o ozljedama, ali nisam tražio nikakve isprike po pitanju toga. Mislim kako je s time, posebno kao netko koga se smatralo brojem 1, najboljim pound-for-pound boksačem svijeta, otišao niže nego s bilo čime do sada", kratko je situaciju Lopez prokomentirao za ESPN.

Lopeza revanš trenutno ne zanima. Uostalom, Lomachenku sad slijedi oporavak do početka iduće godine i tek bi se onda mogao vratiti treningu. U prvom planu bi Amerikancu mu mogao biti pokušaj osvajanja onog pravog WBC pojasa, koji se nalazi kod Devina Haneya, ali opcija je i odlazak u poluvelter kategoriju gdje po dvije titule drže Josh Taylor i Jose Ramirez. No, promotor Bob Arum je rekao kako se napad na titulu do 63.5 kilograma teško može dogoditi prije kraja iduće godine. Ryan Garcia, Gervonta Davis i Shakur Stevenson kao izazivači su također kandidati za dobar meč. Pred Lopezom je svakako zanimljiva budućnost i to već ona vrlo bliska.

Linker
24. travanj 2024 21:37