K1 i Boks

Matchroom upario Chisoru i Parkera za uvodni program Prograisa i Taylora

 Matchroom Boxing
Matchroom Boxing u londonsku O2 Arenu vraća se 26. listopada programom koji predvodi meč za WBA i IBF titule superlake kategorije. Njih će braniti Regis Prograis protiv Josha Taylora, no mnogima će puno zanimljivji biti uvodni meč. Riječ je o duelu teške kategorije između Dereka Chisore i Josepha Parkera.

Regis Prograis (24-0, 20 KO) jedan je najboljih boksača svijeta u ovom trenutku. Ovaj 30-godišnji Amerikanac apsolutno s razlogom ulazi u sve više pound-for-pound ljestvica, kako zbog uvjerljivosti, tako i zbog vrlo zanimljivog boksa za gledatelja. I on je isto tako postao novi ulov Eddieja Hearna i Matchroom Boxinga. Nakon što su prošlog vikenda po prvi put u Britaniji doveli Vasyla Lomachenka, sad tamo odlazi i ovaj boksač Lou DiBelle, vlasnika WBA titule prvaka svijeta. Protiv njega će se boriti dvije godine mlađi Britanac, Josh Taylor (15-0, 12 KO), vlasnik svjetske IBF titule. Pobjednik će iz ringa izaći s oba pojasa.

No, mnogima će puno zanimljiviji biti meč koji će se održati prije ovog. Radi se o teškom duelu Dereka Chisore (31-9, 22 KO) i Josepha Parkera (26-2, 20 KO). Vrlo aktivni Chisora ove je godine odradio već dva meča, u kojima je savladao Senada Gashija i Artura Szpilku, čime je bivši svjetski izazivač i dalje u svjetskom vrhu, gdje ga također drži i velika popularnost "na otoku". Što se tiče 27-godišnjeg Parkera, bivši svjetski WBO prvak oporavio se od poraza koje su mu nanijeli Anthony Joshua i Dillian Whyte. Posebno je vrijedna pobjeda prekidom koju je krajem lipnja ostvario protiv Alexa Leapaia. Gledajući kako je još uvijek vrlo mlad, ali i kako u svom portfoliju ima pobjedu nad Andyjem Ruizom, Parker je i dalje itekako relevantan boksač kojem samo pokoja vrijedna pobjeda nedostaje do novog napada na svjetsku titulu. On je već iskusan u suradnji s Matchroom Boxingom i Britanija ga jako dobro poznaje, tako da nema sumnje kako će publika biti više nego uzbuđena po pitanju ovog meča.

Ono što je nama zanimljivo je to da je ovime Filip Hrgović ostao bez dvije od tri najveće želje za svoj idući meč, koji bi se prema svemu sudeći trebao održati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji. Preostao je Alexander Povetkin, koji je prošlog vikenda savladao Hughieja Furyja, no on se trenutno ne čini kao realna opcija. Kad smo posljednji put razgovarali s Filipom, iskočilo je ime Christiana Hammera kao boksača kojeg su mu promotori sami spomenuli. To bi apsolutno bilo ime koje bi trebalo zadovoljiti sve one koji jedva čekaju najboljeg hrvatskog boksača vidjeti protiv nekog dokazanog imena.

Linker
19. travanj 2024 11:19