K1 i Boks

Mayweather izlazi iz mirovine! Potvrđeni datum i lokacija njegovog novog nastupa

Floyd Mayweather Jr
 John Gurzinski / AFP
Neporaženi Amerikanac nedavno je najavio veliku vijest, a sada su se pojavile nove informacije

Floyd Mayweather Jr. koji je tijekom profesionalne karijere zaradio više od 800 milijuna dolara, ponovno bi se trebao vratiti iz mirovine.

Iz tabora 43-godišnjeg Amerikanca potvrdili su da će se boriti 28. veljače 2021. u Tokiju, ali još nije poznato tko će mu biti suparnik.

Mayweather je bio svjetski prvak u pet težinskih kategorija (super-pero, lakoj, super-lakoj, velter i super-velter kategoriji). U profesionalnoj karijeri pobijedio je u svih 50 dvoboja, od čega je 27 mečeva dobio nokautom.

Najveću medijsku pažnju privukla su dva njegova meča. Prvi je bio u svibnju 2015. u Las Vegasu, koji je nazvan "Borbom stoljeća", i u kojem mu je suparnik bio Filipinac Manny Pacquiao. Mayweather je tu borbu dobio sudačkom odlukom. U kolovozu 2017. u Las Vegasu je boksao protiv bivšeg dvostrukog UFC-ovog prvaka Conora McGregora, Irca je dobio tehničkim nokautom. Tom borbom, u kojoj je zaradio oko 200 milijuna dolara, okončao je boksačku karijeru.

No, u prosincu 2018. neočekivano se vratio iz mirovine, te je u Saitami u ekshibicijskom boksačkom dvoboju nakon dvije minute nokautirao japanskog kick-boksača Tenshina Nasukawu, i to mu je donijelo zaradu od devet milijuna dolara.

Linker
09. travanj 2024 18:16