K1 i Boks

Mayweather nije zainteresiran za povratak i meč protiv Pacquiaoa

Mayweather vs. Pacquiao
Nakon što je iz prvih redova pratio pobjedu Mannyja Pacquiaoa nad Keithom Thurmanom, Floyd Mayweather Jr. upitan je bi li se vratio i pružio Filipincu priliku za revanš. Odgovor nije dao, no njegov menadžer sumnja da bi se to ikad moglo dogoditi.

Meč Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa dugo se čekao. Pregovori između dva tada najbolja i najpopularnija boksača svijeta trajali su godinama, da bi se u svibnju 2015. godine napokon našli u ringu. Amerikanac je na kraju slavio, no nakon meča je dokazano kako je Pacquaio boksao s ozljedom desnog ramena. To je dodatno razočaralo publiku koja niti u samom meču nije dobila ono čemu se nadala te su krenule špekulacije o revanšu. No, Floyd se nakon još jednog meča umirovio, iz mirovine se vratio tek za "Money Fight" protiv Conora McGregora, da bi se onda ponovno vratio životu bivšeg profesionalca. Ipak, nada u novi meč protiv Floyda kod fanova je i dalje tinjala, a mišljenje o tome nedavno je iznio i sam Filipinac.

"Ne razmišljam o tome. Moj je plan gledati meč po meč. On je umirovljen i očito uživa u tome. Ako je voljan vratiti se i boriti protiv mene, ja ću svakako biti zainteresiran za tako nešto", rekao je Manny Pacquiao nekoliko dana prije meča protiv Keitha Thurmana.

Pacquiao je odmah nakon meča u ringu davao izjavu i tim putem je potvrdio kako bi bio zainteresiran za taj meč, a onda je reporter od Floyda, koji je bio u dvorani, zatražio da barem da znak glavom o tome bi li se vraćao. No, Mayweather je ostao zaleđen na mjestu, bez namjere davanja ikakvog znaka koji bi se možda mogao krivo protumačiti.

Zato je nešto o Mayweatherovim namjerama rekao prvi čovjek njegove promotorske kuće i njegov dugogodišnji glavni menadžer, Leonard Ellerbe. Njega su nakon eventa za izjavu upitali reporteri Fight Hypea.

"Rekao mi je kako mu je meč bio sjajan, ali i kako nije iznenađen. Svi mi znamo što Manny Pacquiao donosi. No, šanse za povratak Floyda su nikakve. On uživa u životu", rekao je Ellerbe i time je potvrdio da Floydu ne nedostaje novaca. Naime, prvi meč protiv Pacquiao prodan je u 4.6 milijuna domova, a njihovi honorari najveći su u povijesti borilačkog sporta. Nema sumnje kako niti revanš ne bi zaostajao za tim brojkama.

Pacquiao je nakon meča izjavio kako je gotov za ovu godinu te da će WBA titulu biti spreman braniti početkom 2019. godine. Trenutno se kao sjajan protivnik čini pobjednik meča Errola Spencea Jr. i Shawna Portera koji se održava idućeg mjeseca. Pobjednik tog meča imat će kod sebe dva od četiri elitna pojasa. Kako je jedan kod Filipinca, preostali četvrti nalazi se kod Terencea Crawforda.

Linker
14. travanj 2024 22:53