K1 i Boks

Mayweather otkrio što Wilder treba napraviti da bi pobijedio Furyja

 Toshifumi KITAMURA / AFP | Mark RALSTON / AFP
Deontay Wilder aktivirao je klauzulu za treći meč protiv Tysona Furyja te mediji i fanovi mogu krenuti s prognozama i komentarima oko toga što bi se trebalo promijeniti da bi ishod bio drugačiji od onog ostvarenog 22. veljače. Svoj stav ima i Floyd Mayweather Jr.

Najuspješniji boksač u povijesti i jedan od najbogatijih sportaša svijeta je u mirovini i više se vjerojatno neće vraćati, osim ako se ne pojavi neka ponuda koju 'Money' ne bi nikako mogao odbiti. No, još uvijek je u boksu kao promotor i menadžer, ali i kao fan koji je ponekad spreman i prokomentirati aktualna događanja.

Floyd trenutno putuje Europom, a jedno od događanja na kojem je sudjelovao bilo je "Q&A" druženje s fanovima u engleskom Blackpoolu. Tamo nije mogao izbjeći pitanja o Furyju i Wilderu, prije svega ono koje se tiče toga što bi Wilder trebao promijeniti u svom pristupu i treningu, da bi u trećem meču imao šanse. Odgovor je bio "floydovski".

"Kada bih ga ja trenirao, mogao bi pobijediti. Ako ga ja budem trenirao, mogu mu pokazati način kako pobijediti Furyja", rekao je Floyd, a mi ne možemo znati je li to bila otvorena ponuda ili samo hipotetska izjava.

Mayweather je inače nakon meča objavom na Instagramu pružio podršku Wilderu, izjavivši kako je on za njega, zbog svega što je postigao, pobjednik. Tko zna, možda bi i bio spreman pomoći Wilderu, samo je pitanje koliko bi za to tražio novaca. Poznato je da Floyd gotovo ništa ne radi besplatno, uostalom nije svog nadimak zaradio slučajno.

Linker
26. travanj 2024 13:55