K1 i Boks

Meč Joea Joycea i Daniela Duboisa još jednom će biti odgođen

Daniel Dubois i Joe Joyce
 screenshot/Youtube
Čini se kako će publika još neko vrijeme morati pričekati na okršaj Daniela Duboisa i Joea Joycea

Iako je bilo najavljeno kako će se Joe Joyce i Daniel Dubois, ako riješe ispite prije toga, u ringu naći 24. listopada, sve je bliže opcija po kojoj će meč dobiti još jednu odgodu. Naime, boksači su uspješno riješili svoje prepreke i krenuli su se pripremati za ovaj značajan okršaj, no promotor Frank Warren je otkrio kako je odgoda ono što će se najvjerojatnije dogoditi.

Problem je u tome što oni taj meč svakako namjeravaju odraditi pred publikom. Za pretpostaviti je da računaju kako bez istih nemaju dovoljno sredstava za pokriti financijsku konstrukciju, odnosno da bi zarada bila premala da bi se ulazilo u rizik eventualnog poraza. A barem jedan od njih dvojica bi svakako poništio svoj do sada savršen "skor".

"Sve se čini kako ćemo pomaknuti meč. Mislim da 24. listopada još uvijek neće biti dozvoljena publika u O2 Areni, tako da ćemo pomaknuti meč na kasniji datum. Ako se pojavi opcija publike dok nije prekasno, lako ćemo vratiti meč na prvobitno planirani datum. Publika je ono što i boksači žele. Mi u ovom trenutku imamo pokretnu metu kojoj se prilagođavamo", rekao je Warren, čiji Queensberry Promotions je zadužen za organizaciju meča.

23-godišnji Dubois (15-0, 14 KO) trebao bi u ovom meču ponijeti status favorita, što ne čudi budući da ga smatraju najvećim teškaškim talentom na svijetu. 12 godina stariji Joyce (11-0, 10 KO) je srebrni olimpijac iz Rio De Janeira, koji je upravo danas napunio 35 godina. On vjeruje kako bi mu pobjeda nad Duboisom, računajući njegove amaterske uspjehe, trebala biti dovoljna da bi dobio priliku u idućem meču napasti svjetsku titulu.

Linker
18. travanj 2024 04:27