K1 i Boks

Menadžer Oscara Rivasa bijesno poručio: 'Budućnost mog boksača je upitna!'

Whyte vs. Rivas
 Screenshot
Menadžer Oscara Rivasa jučer je potvrdio kako njihov tim nije bio upoznat s informacijama o padu Dilliana Whytea na doping testu, kao da niti sad ne mogu doći do više informacija. Ipak, potrudit će se napraviti sve što mogu, a što je u interesu kolumbijskog boksača.

Menadžer Oscara Rivasa, Yvon Michel, jučer se odlučio obratiti medijima po pitanju skandala koji je izbio prošlog tjedna, nakon meča Dilliana Whyte i njegovog boksača. Doping pad i cijela situacija oko njega i dalje je enigma svim ljubiteljima boksa pa tako i Michelu, koji je bijesno reagirao prema organizatoru priredbe Matchroom Boxingu te službenim britanskim tijelima.

"I dalje nam je nevjerojatno ono što se dogodilo. Također nam i dalje nije jasan cijeli obavljeni proces. Ako je Whyte bio pozitivan na doping, kako je mogao dobiti dozvolu za borbu, prema kojim pravilima? Nakon ovoga je budućnost mog boksača upitna, kako u ringu, tako i izvan njega. Nitko nam ništa nije rekao prije borbe niti nakon nje. Sve informacije koje imamo smo dobili iz medija. Sad pokušavamo saznati što više možemo, a onda ćemo djelovati u svrhu zaštite Rivasovih interesa", ljutito je rekao Michel, a prenosi Worldboxingnews.

Pojavile su se čak i informacije kako je Rivas bio pozitivan, no Michel je to odmah demantirao, rekavši kako se samo pokušava stvoriti situacija iz koje bi se Whyte izvukao sa što manje posljedica.

"Tko god govori da je Oscar bio pozitivan, taj samo pokušava napraviti svojevrsnu dimnu zavjesu putem tih laži. Nitko ne može imati nikakve ozbiljne dokaze za tako što. Rivas nikad nije bio pozitivan na doping testu, kako tijekom uspješne amaterske karijere, tako niti kroz deset godina kao profesionalac", objasnio je.

Trenutna situacija oko ovog slučaja je takva da se čeka B uzorak Whyteovog testa. Prema dostupnim informacijama on je bio pozitivan na dva metabolita steroida, no u izuzetno malim dozama. Ipak, i te doze su dovoljne da ga VADA suspendira na dulje vremena. Britanska pravila ipak su takva da mu je dovoljno bilo podnijeti žalbu i cijeli slučaj se stopirao do dolaska spomenutih drugih rezultata. Kako oko toga nisu bili obaviješteni Rivasov kamp niti WBC, meč je održan. Whyte je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi, čime je izborio poziciju prvog izazivača WCBC titule teške kategorije. No, već sad se govori kako će mu taj status, neovisno o rezultatima B uzorka, vjerojatno biti oduzet od strane spomenute boksačke organizacije.

Linker
19. travanj 2024 01:28