K1 i Boks

Mike Tyson dobio nevjerojatno bogatu ponudu za nastup u 'bare knuckle' boksu

Mike Tyson
 THOMAS SAMSON / AFP
Sama priča o povratku Mikea Tysona, pa makar samo u ekshibicijskim mečevima, zaigrala je maštu mnogih borilačkh promotora koji bi voljeli odraditi suradnju s 'Iron Mikeom'. No, čini se da je jedan zagrizao ozbljnije od njih i da je već poslao službenu ponudu. Naime, David Feldman spreman je dati 20 milijuna dolara za nastup u Tysona u njegovoj Bare Knuckle Fight Championship promociji.

Informacije o ovome prvi je prenio Heavy.com, portal vrlo blizak trenutno najvećoj svjetskoj promociji boksa bez rukavica. Njima se obratio predsjednik BKFC-a, David Feldman, koji je već otkrio kako je Tysonu izašao s izdašnom ponudom. Naime, osim što bi ga platio 20 milijuna dolara, Feldman je Tysonu ponudio opciju u kojoj bi imao pravo sam izabrati protivnika i to s popisa svih boraca na rosteru te promocije.

Feldman je uvjeren kako bi Tysonov nastup postigao ogromnu PPV prodaju i tih 20 milijuna na kraju ne bi bilo problem platiti. Osim toga, Tysonu je ponudio suradnju s promocijom kroz više različitih poslova i uloga.

"Tysonu smo ponudili 20 milijuna dolara za borbu u našem ringu, no isto tako smo otvoreni za razne opcije u kojima bismo mogli surađivati. Uzbuđenje koje smo osjetili kad smo vidjeli Mikeove snimke treninga i njegova želja da nastupi u ekshibicijama su nas inspirirali da mu pristupimo s ponudom", rekao je Feldman.

Kao potencijalni protivnik za Tysona prvi se ističe Shannon Briggs, još jedan bivši prvak teške kategorije, koji je nedavno i službeno potpisao ugovor s BKFC-om. Osim toga, Briggs je samo pet godina mlađi od 53-godišnjeg Tysona.

Što se tiče honorara, samo jedna usporedba. Za meč protiv Lennoxa Lewisa, Tyson je uzeo garantiranih 30 milijuna, no bilo je tu i sponzorskog novca. Svejedno, 20 milijuna dolara novac je koji u ovom trenutku za jedan nastup može dobiti jednoznamenkasti broj boraca, neovisno o sportu u kojem nastupaju.

Linker
20. travanj 2024 09:15