K1 i Boks

Mike Tyson: Joshua je na prekretnici svoje karijere, sad je sve pitanje ponosa

Anthony Joshua
Na vrlo zanimljiv način je Mike Tyson prokomentirao situaciju u kojoj se trenutno nalazi Anthony Joshua. Smatra kako se on može vratiti na pravi put i biti velika boksačka zvijezda još niz godina, no da prije toga mora raščistiti stvari sa samim sobom.

Ako je netko savršena osoba za dati savjet Anthonyju Joshui u ovoj fazi karijere, onda je to Mike Tyson. I on je bio na svom vrhuncu kad je doživio poraz koji nitko nije očekivao. Zapravo, kad je Joshua poražen od Andyja Ruiza odmah su se vukle paralele s mečem iz veljače 1990. godine, u kojem je Buster Douglas nokautirao do tada nedodirljivog "Iron Mikea". Upravo zbog toga on se može staviti na Joshuino mjesto i prepoznati što Britanac mora napraviti da bi se vratio tamo gdje je bio.

"Napravio je pogrešku, primio je udarac i dogodilo se što se dogodilo. No, on se može vratiti i uzeti pobjedu. Samo će njegov um morati biti na pravom mjestu. Neće pobijediti ukoliko ne bude razmišljao na pravi način i sve podredio tome. Kad smo mi trenirali za ozbiljne ispite, odlazili smo u planine, bježali smo od sebe i vlastitih misli. Pokraj sebe smo imali samo životinje i šumu jer se sa svojim demonima moraš sukobiti sam. Može vam se činiti kako je on dobro, no vi ne vidite njegov um. Ovo je faza života koja stvara osobu, on je na prekretnici svoje karijere. Ima novac, ne treba mu i sad je sve na tome tko je on i što želi napraviti od svoje karijere", rekao je Tyson u razgovoru na HotBoxing Podcastu, a prenosi World Boxing News.

Otkrio je kako je sad sve pitanje toga koliko Anthony želi napraviti u karijeri. Dodatno je objasnio kako financije više ne igraju veliku ulogu i teško da iste mogu motivirati Joshuu da u revanš uđe čiste glave. Neke druge stvari sad dolaze u prvi plan i Tyson kaže kako će to zapravo biti presudno po pitanju toga kakav će se Joshua vratiti.

"Svatko se može povući i reći kako se ne želi više baviti time. Svatko može odustati, ali može i vjerovati u sebe. Imaš li ponosa? U što vjeruješ? Vjeruješ li u svoje pretke, majku, oca, djecu? Što i koga imaš za boriti se? Mora se to upitati, a nakon toga je sve na njemu. Ako kaže sam sebi da ima novac i da ne vjeruje u to, to je u redu. Nije problem priznati da nisi ta osoba", još je otkrio Tyson, koji je preko svog teškog poraza uspio prijeći i vratiti se samo četiri mjeseca kasnije.

Pretpostavlja se kako bi se revanš Joshue i Ruiza trebao dogoditi u studenom, a mjesto radnje ponovno bi trebao biti New York i Madison Square Garden. Joshua će u taj meč ući s puno većim pritiskom nego u prvi, jer novi poraz bi figurativno mogao značiti odlazak na mjesto s kojeg se više neće moći vratiti. Sad je na njemu posao da taj pritisak pretvori u pozitivnu motivaciju.

Linker
19. travanj 2024 03:59