K1 i Boks

Mike Tyson odbio 18 milijuna dolara za meč koji bi oduševio većinu fanova

Francis Ngannou i Mike Tyson
 Instagram
Mikea Tysona ne zanima nastup u 'bare knuckle' boksu te je odbio ponudu od 18 milijuna dolara

Nakon što su najavili kako spremaju ponudu za Mikea Tysona te da istog žele vidjeti u svom ringu, čini se kako je Bare Knuckle Fighting Championship to i napravio. Za "Iron Mikea" pripremili su 18 milijuna dolara, koje bi dobio za borbu protiv MMA legende i odnedavno člana BKFC rostera, Wanderleija Silve. No, on je tu ponudu odbio.

Tu informaciju prenio je brazilski Combate, kojem je isto potvrdio legendarni trener Rafael Cordeiro. Upravo on radi s Tysonom i priprema ga za povratak, no to će biti samo uz pravila kakva poznaje cijeli život.

"Tyson se priprema za odraditi boksački meč u rukavicama", otkrio je Cordeiro, čime je jasno dao do znanja kako Tysonu nije problem financijska strane ponude niti ime protivnika, nego činjenica da boks bez rukavica nikako nije opcija za njega, neovisno o uvjetima.

Wanderlei Silva nedavno je potpisao ugovor s BKFC-om, no u njihovom ringu još uvijek nije debitirao. Prošlog je tjedna brazilskim medijima otkrio kako mu je došla ponuda od BKFC-a za meč protiv Tysona, uz honorar od deset milijuna dolara te je potvrdio kako je ponudu prihvatio.

Ipak, Wanderlei se neće usrećiti, a automatski time niti obogatiti svotom kakva mu je u ovim godinama i u ovoj fazi karijere gotovo nezamisliva. Tysona najviše privlače mečevi protiv bivših rivala, nekako najviše onaj protiv Evandera Holyfielda, koji se također priprema za povratak u ring kroz ekshibicijske mečeve. No, Holyfieldove namjere još uvijek nisu u potpunosti poznate, za razliku od Tysonovih. On je otkrio kako sav novac od svojih ekshibicijskih nastupa namjerava donirati.

Linker
20. travanj 2024 00:49