K1 i Boks

Mike Tyson već je dobio milijun dolara bogatu ponudu za povratnički meč!

Mike Tyson
 Ritzau Scanpix via AFP
Počele su padati prve ponude i to nedugo nakon što je Mike Tyson najavio povratak u boksački ring.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji najavio je sudjelovanje u ekshibicijama humanitarnog karaktera, a sada mu je javno ponuđeno milijun dolara za jedan meč u Australiji.

Brian Amatruda, poznati boksački promotor iz Melbournea, odmah se uhvatio posla i želja mu je organizirati humanitarni meč u kojem bi se legendarnom Iron Mikeu suprotstavio netko od Barryja Halla, Paula Gallena i Sonnyja Billa Williamsa. Riječ je o na australskom području poznatim imenima koja su u boks pristigla iz drugih sportova. Naime, Hall je nekadašnji igrač australskog nogometa, dok su se Gallen i Williams proslavili u ragbiju.

"Mogli bismo to održati u Melbourne Areni pred 10 tisuća gledatelja, a opcija je čak i Princes Park na kojem se za borbu Jeffa Fenecha i Azumaha Nelsona našlo 30 tisuća navijača. Možda on ima 53 godine (Tyson, op.a.), ali i dalje je veliko ime i bilo tko od Halla, Galla ili Sonnyja Billa bi odmah prihvatio takvu priliku", priča Amatruda za Daily Mail.

Prema riječima poznatog promotora, prvi su koraci već učinjeni...

"Prvo sam kontaktirao agenta Maxa Marksona i zatražio od njega da Tysonu ponudi milijun dolara. Max ga je već jednom doveo u Australiju 2012. godine. U dobrim su odnosima, ali sada bi zbog mogućih problema s vizom trebali pričekati da prođe ova situacija s koronavirusom. Stoga pretpostavljam da bi meč bio teško izvediv prije nekog ranijeg termina u idućoj godini", zaključio je Amatruda.

Linker
19. travanj 2024 20:19