K1 i Boks

Mikey Garcia pobijedio Vargasa i izazvao Mannyja Pacquiaoa, 'Chocolatito' srušio prvaka

Mikey Garcia
 Screenshot/Youtube
Mikey Garcia (40-1, 30 KO) jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Jessieja Vargasa (29-3-2, 11 KO) nakon dvanaest rundi glavne borbe sinoćnjeg boksačkog spektakla u Dallasu.

Garcia je odnio uvjerljivu pobjedu nakon što je rušio Vargasa u petoj rundi i nanio mu veliku štetu u sedmoj i osmoj. Zanimljivo je da su obojica pogodili približno jednak broj udaraca, ali Mikey je bio precizniji (151/478) od Vargasa (142/671). Suci su meč nakon 12 rundi bodovali 114-113, 116-111, 116-111.

Nakon pobjede Garcia je otkrio želje za sljedeći meč: "Volio bih dobiti borbu s Mannyjem Pacquiaom ili revanš protiv Errola Spencea". Spence mu je prošlog ožujka u borbi za pojas nanio prvi poraz u karijeri.

Prokomentirao je i tijek meča: "Morao sam se prilagoditi njegovoj veličini i snazi. Jessie je velik momak. Počeo sam mu raditi štetu i smanjivati distancu, birao sam pravi trenutak i tempo, a dobro sam se nosio i s njegovom težinom. Osjetio sam težinu, ali mi je moj talent pomogao da se izborim".

"Mislio sam da sam mu nanio štetu u četvrtoj rundi. Učit ću iz ovog iskustva. Mislim da nokdaun nije donio razliku. Mislim da je Mikey sjajan borac, volio bih dobiti revanš. Podcijenio sam njegovu udaračku snagu. Mislim da bi dobro prošao protiv nekog top velteraša", rekao je nakon meča Vargas, koji je bez svog pojasa ostao 2016. protiv Pacquiaoa. Ovo mu je prvi poraz u posljednjih pet mečeva, u kojima je ostvario i dva neodlučena rezultata.

Roman "Chocolatito" Gonzalez (49-2, 41 KO) pobijedio je WBA prvaka supermuha kategorije Kala Yafaija (26-1, 15 KO) nokautom u devetoj rundi nakon fantastičnog udarca desnicom u glavu.

"Želim pokušati ujediniti titule, to mi je san. Bog mi je vratio titulu prvaka. Moj tim me vratio", rekao je nakon pobjede Gonzalez.

U velikoj bitci od 12 rundi WBC-ov prvak u muhi Julio Cesar Martinez (16-1, 12 KO) jednoglasnom je odlukom pobijedio Jaya Harrisa (17-1, 9 KO) nanijevši mu prvi poraz u karijeri. Najbliže prekidu Martinez je bio u desetoj rundi kada je srušio Harrisa udarcem u tijelo, ali se protivnik vratio na noge i pokazao veliku upornost vrativši se u meč.

"Bila je to teška bitka. Nema izgovora. Branit ću pojas mnogo puta, bilo gdje. On je vrlo snažan borac. Sada znam zašto je bio neporažen do sada", rekao je prvak.

Bivši WBO teškaški prvak svijeta Joseph Parker (27-2, 21 KO) dominirao je u svom prvom meču nakon osam mjeseci i protiv Shawndella Wintersa (13-3, 12 KO) izborio treću uzastopnu pobjedu. Parker je dvaput tijekom borbe rušio Wintersa snažnim udarcima desnom, a u petoj rundi ga je na isti način još jednom srušio, no ovaj put Winters je umalo cijeli izletio iz ringa. Iako je stao na noge, sudac je prekinuo meč. Parker je nakon pobjede rekao da želi meč protiv Derecka Chisore ili revanš s Dillianom Whyteom, koji ga je porazio u borbi za titulu u ljeto 2018. u Londonu.

Linker
25. travanj 2024 09:55