K1 i Boks

Najbolja svjetska boksačica razmišlja o prelasku u MMA i meču s Nunes

Claressa Shields
 Ilustracija
Sljedeća protivnica naše Ivane Habazin, svjetska boksačka super zvijezda i dvostruka zlatna olimpijka Claressa Shields, razmišlja o prelasku u MMA. Tako se barem može zaključiti prema njezinoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama.

Dok liječi ozljedu radi koje je meč protiv Habazin prolongiran, Amerikanka koketira s MMA sportom. Ili kako je ona to nemušto (što su mnogi primjetili u komentarima) u svojoj poruci napisala "UFC-om". Naime, posljednjih tjedana je razmjenjivala "verbalnu vatru" s UFC prvakinjom Amandom Nunes poručivši joj na kraju da bi je "hladno nokautirala" da dođe do tog obračuna. Vrlo brzo se javio i šef UFC-a Dana White namirisavši tu potencijalnu zaradu. Ustvrdio je da UFC nema ništa protiv organizacije super meča "Shields vs. Nunes" za koji vjeruje da bi bio vrlo unosan i javnosti vrlo zanimljiv.

A onda je Shields noćas na društvenim mrežama podijelila jedan citat kojiim je dodatno zapalila vatru. Njime je bez sumnje zagolicala maštu svih onih koji se nadaju da bi se uskoro zaista mogla okušati u slobodnoj borbi.

"Ovaj me citat zaista tjera na razmišljanje o tome da li bih se okušala u UFC-u. Imala sam taj neki čudan osjećaj prije nekoliko godina kada sam išla u profesionalke. Nabasala sam na ovaj citat i odlučila sam učiniti onako kako je pisalo! A onda sam ponovno jučer naišla na isti citat. Kako se u zadnje vrijeme govori o meni i Nunes, obuzeo me isti osjećaj", napisala je Shields.

A citat doktora Jordana Metzla koji je podijelila glasi - " Trebaš cilj koji te barem malo plaši!".

Iako ima tek 9-0 u profesionalnoj karijeri, Shields je praktički ostvarila sve što jedna boksačica može ostvariti. Do 24. godine života je ugrabila dvije olimpijske medalje, još je dva puta bila svjetska prvakinja, a u 9 profesionalnih mečeva je osvojila sve što se osvojiti može.


Shields vs. Habazin

Linker
14. travanj 2024 16:50