K1 i Boks

'Najopakiji tip još od Tysona': Boksački svijet divi se Wilderovom nokautu

 Screenshot (YouTube)
Iako Deontay Wilder nije impresionirao boksanjem u meču protiv Luisa Ortiza, njegov jedan pravi udarac u sedmoj rundi donio mu je pobjedu, desetu obranu pojasa i pohvale iz boksačkog svijeta.

Wilder je na sudačkim karticama izgubio prvih pet rundi, dobio je tek šestu, a onda u sedmoj pokazao što je čekao cijelo vrijeme. Udarac kojim je srušio Ortiza oduševio je mnoge boksačke zvijezde i komentatore.

"Čestitam Brončanom bombarderu na spektakularnom nokautu! Wow!", napisao je legendarni Manny Pacquiao.

"Dobra završnica Wildera, dobra borba Ortiza sve do tog posljednjeg udarca. Nadam se da je Ortiz dobro. A sada je vrijeme za revanš", poručio je Andre Ward.

"Bože kakav udarač! Mogao bi biti najveći teškaški udarač u povijesti ovog sporta... Ozbiljno, tko je ikada udarao jače od Brončanog bombardera? Nevjerojatno", čudi se UFC-ov komentator Joe Rogan.

"Wilder ima munju u toj desnoj ruci! Wow!", napisao je jedan od najboljih velteraša svijeta Danny `Swift` Garcia.

"Bombsquad!!!", reakcija je Claresse Shields, sljedeće protivnice hrvatske boksačice Ivane Habazin.

"Wilderova snaga nije s ovog svijeta", divi se američki boksač Steve Cunningham.

"Najopakiji tip još od Tysona", napisao je WBC-ov prvak Tony Harrison.

"Evo ga... Brisač! Nisam mu dao niti jednu rundu. Recite što želite, ali Wilder je jedan od najvećih nokaut umjetnika jednim udarcem ikada", boksački promotor Lou DiBella.

"Čitam kako je Wilder smeće i nema talenta, ali ima atribute koje dobro koristi. Da, ima snagu, ali nije tako lako bacati udarce i pogađati. Zna točno kako ih stručno plasirati kao nitko drugi u diviziji", bivši velški WBO šampion Enzo Maccarinelli.

"WOW! Kakva moć! Kod teškaša jedan udarac može sve promijeniti. Poštovanje za Luisa Ortiza", napisao je ukrajinski brončani olimpijac Taras Šelestjuk.

Linker
25. travanj 2024 11:53