K1 i Boks

'Nema šanse da će se Fury i Wilder boriti pred praznim tribinama'

 Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP
Nema šanse da se novi meč između Britanca Tysona Furyja i Amerikanca Deontaya Wildera održi u praznoj dvorani, bez publike, izjavio je Furyjev menadžer Frank Warren.

Tyson Fury je u veljači ove godine osvojio naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je u Las Vegasu tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio branitelja naslova Amerikanca Deontaya Wildera. Bio je to njihov drugi meč, nakon što je njihov prvi dvoboj u prosincu 2018. godine završio bez pobjednika.

Organizatori tog meča samo su od prodaje ulaznica zaradili 17 milijuna dolara, pa je jasno zašto ne dolazi u obzir borba u praznoj dvorani.

Treći njihov dvoboj trebao se prema prvim planovima održati u srpnju u Las Vegasu, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen i mogao bi na kraju svjetlo dana ugledati tek u studenome ili prosincu.

Poznato je i da postoji dobra šansa da se boks u SAD-u i Velikoj Britaniji vrati na scenu već u srpnju, ali te će se priredbe održavati pred praznim tribinama.

"Tu će izostati velika imena. Nema šanse da se Fury i Wilder bore iza zatvorenih vrata. Njih će dvojica možda morati pričekati još nekoliko mjeseci, odnosno do trenutka kada će događajima moći prisustvovati publika", rekao je Warren za BBC Radio 5.

Linker
26. travanj 2024 22:25