K1 i Boks

'Neovisno tko pobijedi u veljači, Fury i Wilder na ljeto će boksati još jednom'

Wilder vs. Fury
 screenshot/Youtube
Menadžer Tysona Furyja, Frank Warren, najavio je kako će fanovi imati priliku iduće godine dva puta gledati meč između njegovog najpoznatijeg pulena i Deontaya Wildera. Otkrio je kako je dogovoren treći meč i to neovisno o ishodu ovog koji ih čeka u veljači.

Nakon što su odradili jedan od najboljih boksačkih mečeva 2018. godine, Tyson Fury i Deontay Wilder u 2019. godini imali su drugačije planove. Dok je Wilder dva puta obranio svoju titulu prvaka teške kategorije prema WBC-u, Fury je odradio dva malo slabija meča, braneći svoju zapravo fiktivnu titulu "lineal" prvaka svijeta

Sad je napokon dogovoren revanš meča koji je po mnogima nepravedno završio bez pobjednika. Fury je bio bolji boksač, ali je isto tako dva puta tijekom meča završio na podu. Posebno je impresivno izgledalo njegovo ustajanje u 12. rundi, dok je Wilder već slavio pobjedu za koju je i cijela dvorana bila uvjerena da ju je uzeo. No, Fury se ustao, izdržao do kraja meča te je on bio taj koji je krenuo slaviti pobjedu. Na kraju je obojici slavlje bilo uzaludno jer su suci meč presudili neodlučeno. 14 mjeseci kasnije napokon će ponovno ući u ring. No, zanimljivu informaciju potvrdio je Furyjev promotor.

"Tyson se vraća u ring za meč protiv Wildera 22. veljače. Oni će se nakon toga u ljeto boriti još jednom, neovisno o tome tko će pobijediti u ovom idućem meču", rekao je Furyjev promotor Frank Warren u razgovoru za talkSPORT, dodavši: "Tako stoje stvari u ovom trenutku i to je ono što smo dogovorili."

Warren ovog vikenda u novom nastupu prati svog boksača Daniela Duboisa, najvećeg britanskog teškaškog potencijala u ovom trenutku, za kojeg je najavio kako će idući godine biti spreman napasti Anthonyja Joshuu. I time je potvrdio kako ne razmišlja o meču Furyja i Joshua, barem ne u 2020. Posebno ako je informacija o trećem meču protiv Wildera točna. Ako meč donese količinu uzbuđenja kao onaj održan 1. prosinca 2018. godine, takav rasplet će teško ikojem pravom boksačkom fanu smetati.

Linker
18. travanj 2024 22:48