K1 i Boks

'Nokautirao bih Mayweathera tako jako da bi kad se probudi bio sposoban pročitati knjigu'

Bryce Mitchell i Floyd Mayweather Jr.
 Youtube/Instagram
UFC-ov mladi borac perolake kategorije, Bryce Mitchell, već se nekim svojim ranijim istupima iskazao kao vrlo osebujna ličnost. Nakon što je proteklog vikenda protiv Matta Saylesa upisao tek drugu pobjedu twister zahvatom u UFC povijesti, dobio je malo medijskog prostora koji je odlučio iskoristiti za jednu zanimljivu prozivku. On želi boksati protiv Floyda Mayweathera.

Ako ste pratili Ultimate Fighter sezonu u kojoj su treneri bili Stipe Miočić i Daniel Cormier, vjerojatno ste zamijetili 25-godišnjeg Brycea Mitchella (12-0, 3-0 UFC). Taj mladić već je unutar showa prezentirao svoj osebujan karakter, prije svega zbog svog pomalo "redneck" stila života. Tako je neke kolege fascinirao pričama o lovu na vjeverice, a fanove je oduševio na finalnoj priredbi pobjedom nad favoriziranim Tylerom Diamondom. Tu je krenula njegova UFC karijera.

Nakon toga se Bryce našao na svojevrsnim stranicama crne kronike, kad si je bušilicom razrezao testise te je morao malo pauzirati od borbi, a onda je u ožujku ove godine oduševio pobjedom nad Bobbyjem Moffettom i iskrenim Octagon intervjuom nakon nje. Novi UFC nastup upisao je prošlog vikenda na UFC on ESPN 7 priredbi gdje je Matta Saylesa savladao tek drugim "twisterom" u UFC povijesti. Nakon toga je od Reeboka još jednom zatražio da mu naprave maskirne hlačice za borbu. Taj impresivan nastup rezultirao je i gostovanjem u showu Ariela Helwanija na ESPN-u, gdje je u jednom trenutku upitan želi li nekoga prozvati. Odgovor je bio neočekivan.

"Ima samo jedna osoba koju bih prozvao ovako nabrzinu i to je Floyd Mayweather. Govori o tome kako želi boksati protiv MMA borca. Gledao sam jedan njegov intervju prije desetak godina i od tada me frustrira. Rekao je kako je MMA spot za bijelce koji ne znaju boksati. Riječ do riječi, upravo tako je to rekao", objasnio je mladi Mitchell svoju zanimljivu prozivku, da bi onda nastavio:

"Boksao bih protiv njega i prebio bih ga. To je sve što imam reći o njemu. Misli da ga se bojim, a on se zapravo bori poput kujice. On bježi. Nikad nisam ušao niti u jednu borbu s ciljem da pobijedim na bodove, nikad. Kad uđem u kavez, borim se do smrti. On je tip koji bježi i cijelu borbu skuplja poene, većina njegovih borbi su dosadne. Tu sam ako želi pravu borbu. I znate koliko bih ga jako udario? Toliko jako da bi se probudio i odjednom bio sposoban pročitati knjigu. Mozak bi mu se toliko izokrenuo da bi odjednom naučio čitati. Liječnici bi mislili kako se dogodilo čudo. Ako želi boksati, ovaj glupi bijeli dečko će mu to priuštiti."

Ovaj mladi talentirani borac iz Arkansasa osvojio je fanove svojim iskrenim pristupom, unatoč podosta sirovoj naravi. Naravno da za borbu protiv Mayweathera ne postoje nikakve realne šanse, no Mitchell bi vrlo lako mogao pronaći svoje mjesto u nekoj većoj UFC borbi protiv dokazanog borca perolake kategorije.

Dok se to ne dogodi, mogao bi nas ovaj mladić oduševiti još kojom izjavom, a možda čak navede Mayweathera da mu odgovori na ovu prozivku.

Linker
24. travanj 2024 02:26