K1 i Boks

Nova promjena datuma: Fury i Wilder zbog američkog nogometa u ring ulaze možda i ranije od očekivanog!

Deontay Wilder i Tyson Fury
 John Gurzinski / AFP
Nova borba 'Kralja Cigana' i 'Brončanog bombardera' održat će se na Allegiant stadionu

Došlo je do promjene u planovima i čini se kako treći susret Tysona Furyja i Deontaya Wildera ipak nećemo gledati 19. prosinca. Potvrdio je to Top Rankov čelnik Bob Arum u razgovoru s ESPN-om.

Arum otkriva da je promjenu, vjerovali ili ne, uzrokovao - američki nogomet!

"Pomičemo datum jer se kroz taj dan i noć igra pet utakmica konferencijskog prvenstva, a tu su još i dvije NFL utakmice. Stoga ne možemo nastaviti s 19. prosinca. Tražimo novi datum jer nas je tako savjetovao ESPN, a FOX je isto napravio s PBC-om (koji promovira Wildera, op.a). Trenutno gledamo raspored - PBC, FOX, ESPN i mi, s ciljem da izaberemo novi datum", otkrio je Arum.

LOS ANGELES, USA - DECEMBER 01: Tyson Fury (L) in action against Deontay Wilder (R) during the Showtime WBC Heavyweight Championship at the Staples Center in Los Angeles, California on December 01, 2018.


 Philip Pacheco / Anadolu Agency
Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP

Kako stvari stoje, dugoiščekivani okršaj možda se neće dogoditi kasnije od očekivanog, već bi se rješenje moglo pronaći i "ranije u prosincu."

Nova borba 'Kralja Cigana' i 'Brončanog bombardera' održat će se na Allegiant stadionu, inače domu NFL momčadi Las Vegas Raidersa. Taj dio plana se neće promijeniti.

Wider i Fury dosad su se dvaput sastali u ringu. Njihov prvi meč 2018. je završio neodlučeno nakon kontroverzne sudačke odluke, dok je u revanšu, u veljači 2020., uvjerljivu pobjedu i WBC titulu odnio britanski udarač.

Linker
24. travanj 2024 04:29