K1 i Boks

Novi problemi za Sergeya Kovaleva: Jedan od najvećih nokautera ponovno uhićen

Sergey Kovalev
 John GURZINSKI / AFP
Boksačka zvijezda i bivši višestruki svjetski prvak poluteške kategorije, Sergey Kovalev, ponovno se nalazi u problemima sa zakonom. On je jučer uhićen u Los Angelesu te priveden u policijsku postaju zbog vožnje pod utjecajem opijata.

Vijest o novim zakonskim problemima 36-godišnjeg ruskog boksača prvi je donio TMZ. Prema informacijama kojima raspolažu, Kovalev je zaustavljen u ponedjeljak oko dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu te je nakon procjene policije da se nalazu pod utjecajem opijata odveden u postaju. Tamo je zadržan do 7 sati i 30 minuta nakon čega je pušten.

Trenutno nije poznato više informacijama o ovom incidentu, uključujući niti to o kakvim je opijatima riječ niti hoće li biti nekog kaznenog progona za Kovaleva koji se već nalazi u većim zakonskim problemima. Trenutno mu se sudi za seksualno napastovanje iz 2018. godine. Kovalev je tim putem osobu imena Jamie Frontz fizički napao nakon što je ona negativno reagirala na seksualne namjere Kovaleva. Bilo je to prilikom otvorenja jedne boksačke dvorane u Kaliforniji. Kovalev se izjasnio da nije kriv, no ako mu se krivnja potvrdi, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do četiri godine. Osim toga, u srpnju prošle godine uklonjen je s jednog leta, nakon što je putnicu krenuo ljubiti i bacati novac na nju. Tim putem protiv njega nije podnesena kaznena prijava niti privatna tužba.

Što se tiče njegove boksačke karijere, u studenom prošle godine ostao je bez WBO titule poluteške kategorije nakon poraza od Canela Alvareza. Ukupno je u dosadašnjoj karijeri upisao 34 pobjeda, četiri poraza i jedan neodlučen meč, a čak 29 puta slavio je nokautom. Na vrhuncu slave bio je od 2013. do 2016. godine, kad je slavio u devet mečeva za titulu u nizu, od toga čak osam puta poprilično brutalnim nokautima.

Linker
14. travanj 2024 17:26