K1 i Boks

Odgođen meč Tysona i Jonesa: Novi datum razočarao nestrpljive fanove

Ekshibicijski boks meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. neće se održati 12. rujna kako je planirano

Odluka je to koju je objavio The Ring, a otkriven je odmah i novi dogovoreni datum ovog meča. Isti je pomaknut za čak dva i pol mjeseca te će fanovi željni meča ove dvije legende morati aktivirati svoje strpljenje.

Iako će mnogi pomisliti kako je ova odluka donesena zbog više vremena za bolju pripremu, iz Tysonovog kampa dolaze informacije kako je ista strateške prirode, odnosno da je procijenjeno kako bi se novog datuma moglo doći do većeg prihoda od prodaje prijenosa. Jones se složio s takvom procjenom te prihvatio novi datum. Inače, Tysonova namjera je svu svoju zaradu donirati u dobrotvorne svrhe.

Problem s 12. rujnom mogao bi biti očekivani povratak Canela Alvareza, koji bi bio prejaka konkurencija. Tu su opciju mnogi već otpisali, budući da Meksikanac i dalje nema protivnika, no možda se nešto po tom pitanju ipak pokrenulo. S druge strane, 28. studenog je dovoljno dalek datum da Tyson i Jones mogu osigurati mjesto najvećeg događaja unutar borilačkog sporta u tom vikendu.

Tyson i Jones bi trebali odraditi ekshibicijski meč na osam rundi, bez bodovnih sudaca i sa sucem u ringu čiji je zadatak prekinuti meč već u slučaju prve posjekotine ili krvarenja.

Linker
19. travanj 2024 08:24