K1 i Boks

Ortiz se oglasio nakon teškog poraza: 'Svi su vidjeli kako se odvijala ova borba...'

S 40 godina na leđima Luis Ortiz nije uspio šokirati WBC-ovog prvaka i u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni ugrabiti teškašku titulu. 'King Kong' je u ringu pokazao više, ali ponovno se ukazala ona slavna 'bomba' Deontaya Wildera i čitavu priču zaključila nokautom u sedmoj rundi.

Wilder je u svojoj prvoj reakciji nahvalio Ortiza poručivši da bi sada "svima trebalo biti jasno zašto ostali teškaši izbjegavaju ovog kubanskog veterana".

Ortiz je nakon meča ponovio kako je znao da ovo neće otići do sudačkih kartica, a unatoč porazu uvjeren je da je ovoga puta pokazao više nego u ožujku prošle godine kada je na nogama ostao tri runde duže.

"Ovo je boks. Svima sam govorio da meč neće trajati 12 rundi. Pokušao sam se ustati na vrijeme, ali brojanje je bilo brže nego što sam mislio", rekao je 'King Kong' u prvoj reakciji pa kasnije odgovorio i na pitanje - Je li bio bolji nego u njihovom prvom susretu iako je ovaj završio brže?

"100 posto je tako. Svi su vidjeli koliko sam bio fokusiran i kako se odvijala ova borba. Vratit ću se i nastavljam svoj put prema vrhu."

Ortizu je ovo bio tek drugi poraz u karijeri. Oba je upisao u susretima s Wilderom. Kubanski teškaš je u profesionalnom boksu od 2010. godine i do dana današnjeg je, uz spomenute poraze, upisao 31 pobjedu i dva 'no contesta'.

Linker
23. travanj 2024 22:57