K1 i Boks

Otkazan revanš Alexandra Povetkina i Dilliana Whytea, bez meča ostaje i Babić?

 Tolga AKMEN / AF
Alexander Povetkin hospitaliziran je nakon što je dobio pozitivan nalaz na COVID-19

Glavna borba velike priredbe Matchroom Boxinga, koja se trebala održati 21. studenog otkazana je nakon što je Alexander Povetkin obolio od COVID-19 bolesti te je iz tog razloga hospitaliziran u Rusiji. On je trebao odraditi revanš protiv Dilliana Whytea, kojeg je u kolovozu savladao nokautom u petoj rundi meča, nakon što je rundu ranije dva puta završio na podu.

Tu vijest potvrdio je glavni promotor Eddie Hearn, dodavši da se već radi na novom datumu, koji bi trebao biti 30. siječnja, no sve će ovisiti o Povetkinovom zdravlju, odnosno oporavku. Budući da se pojavila informacija kako je hospitaliziran, za pretpostaviti je kako su njegovi simptomi malo jači od uobičajenih.

Iako to nigdje nije posebno navedeno, pretpostavlja se kako je ovime otkazana cijela priredba, na kojoj je trebao nastupiti i hrvatski teškaš Alen Babić. On inače ima dogovor nastupati na svakoj priredbi zajedno s njegovim menadžerom Dillianom Whyteom.

"Prije svega želimo Povetkinu brz i uspješan oporavak. Ovo je izazovne vrijeme za sve organizatore. Očekujem puno uspona i padova u idućih nekoliko mjeseci", rekao je Hearn, koji do kraja godine ipak ima jednu veliku priredbu u planu. 12. prosinca trebao bi se održati meč Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva.

Linker
25. travanj 2024 07:25