K1 i Boks

Otpisani Wilderov trener prekinuo šutnju: 'U ovoj predstavi ništa nije smiješno'

Mark Breland i Deontay Wilder
 Screenshot (YouTube, PBC)
"Cijeli život sam posvetio boksu, ali nikad nisam vidio stvari koje viđam sada..."

Deontay Wilder nikako se nije mogao pomiriti s gubitkom titule pa je konstantno pronalazio opravdanja za poraz od Tysona Furyja. Pričalo se tako o preteškom kostimu u kojem je došao do ringa, ozljedi od koje se nije oporavio, suđenju, o Furyjevim rukavicama, a možda i najviše o Marku Brelandu.

'Bronačani bobmbarder' u više je navrata kritizirao sada već bivšeg trenera. Brelandu je zamjerao na tome što je u sedmoj rundi revanša s Furyjem prekinuo meč ubacivanjem ručnika, spominjao je nekakvu urotu s timom 'Kralja Cigana', a nedavno ga je i optužio da mu je "nešto napravio s vodom" koju je popio uoči meča.

Unatoč brojnim kritikama bivšeg svjetskog prvaka, Breland je dobio veliku podršku iz borilačke zajednice u kojoj ćete pronaći mnoge kojima se gadi pretjerano Wilderovo iznošenje opravdanja za poprilično uvjerljiv poraz.

Iako je uglavnom u tišini trpio brojne napade, Breland je sada ipak izašao u javnost i pokazao koliki je gospodin.

"Svi koji me stvarno poznaju, znaju da ne bih ulazio u razmjene s ljudima, osim ako se ne radi o susretu u ringu. Boksom se bavim od svoje osme godine. Stoga, ja nisam netko tko je veći dio svog života dao ovom sportu, JA SAM ČITAV SVOJ ŽIVOT POSVETIO OVOM SPORTU! Ali nikad nisam vidio stvari koje viđam sada, u SVIM tim godinama", poručio je Breland u svom priopćenju.

"Na društvenim sam mrežama samo zbog svoje curice. Išli smo negdje i bila je jedna fotografija mene, a ona je rekla 'ovo je jedan od razloga zašto u ovakvim vremenima trebaš društvene mreže.' On mi je kazala da postoje ljudi koji me cijene i da su društvene mreže način na kojim im mogu otvoriti put do sebe. Stalno me pita jesam li već umoran od svega? Želim li nastaviti život bez toga? Uvijek kažem ne, jer količina podrške, ljubavi i zahvalnosti koju dobijem mi daje do znanja da se sav moj naporan rad isplatio! Pogledao sam i pročitao tisuće videa, tekstova i komentara. Sačuvao sam sve one koji su me dirnuli i hvala vam svima na vašim riječima", poručio je Breland da bi na kraju još dodao:

"Ja nisam postavio onu fotografiju na Twitter. To nije način na koji ja govorim i u ovoj predstavi koja se odvija nema ništa smiješno. Ostanite mi dobro, ja i dalje stojim na nogama."

Linker
24. travanj 2024 02:17