K1 i Boks

Ovih pet podataka o teškaškoj boksačkoj ikoni Butterbeanu sigurno niste znali

Erik Esch i Mike Tyson
 Instagram
Erik Esch poznatiji kao Butterbean ime je na koje će svim pasioniranim boksačkim fanovima stvoriti osmjeh na licu. Njega se odlučila prisjetiti boksačka WBC organizacija objavom pet podataka koje o ovoj ikoni 'slatke znanosti' možda niste znali.

Iako je svoju borilačku karijeru započeo s tek 28 godina, 53-godišnji Butterban profesionalni borac bio je punih 19 godina. Od 1994. do 2013. godine bavio je profesionalnim boksom, a između toga imao je izlete u kickboxing i nekoliko njih u MMA. Boksačku karijeri završio je sa 77 pobjeda, deset poraza i četiri neodlučena meča, uz 58 nokauta, u kickboxingu je ostvario omjer 3-4, a u MMA 17-10-1.

Ono po čemu je Esch bio glasovit je njegova ogromna tjelesna masa. Većinu karijere nastupao je s između 160 i 200 kilograma, što ga čini uvjerljivo najtežim elitnim teškašem u povijesti boksa. Ovih dana odlučio ga se prisjetiti WBC objavom na Instagramu u kojoj su otkrili pet zanimljiv činjenica.

- Njegov nadimak nastao je kad je bio na dijeti koja se sastojala samo od piletine i graha s maslacem (butter beans)

- Njegov drugi nadimak bio je "Kralj borbi na četiri runde"

- Pojavio se u filmu "Jackass" gdje je pretukao Johnnyja Knoxvillea

- Eric je pričuvni zamjenik šerifa

- Boksao je do sudačke odluke s legendarnim Larryjem Holmeson

Ovo su samo neki od podataka o ovom legendarnom borcu, a puno različitih informacija o njemu možete pronaći u bespučima interneta. Ispod teksta još pogledajte jednu kompilaciju njegovih boksačkih izvedbi.

Linker
14. travanj 2024 10:04