K1 i Boks

Paige VanZant pred debi u najgrubljem sportu: 'Bez brige, imam plastičnog kirurga na brzom biranju!'

Paige VanZant
 Instagram
Paige VanZant dobila je puno kritika na odluku da karijeru nastavi u Bare knuckle boksu

Rijetko koji fan borilačkog sporta nije bio iznenađen kad se pojavila vijest da je Paige VanZant postala članicom Bare Knuckle Fighting Championship promocije. Najpopularnija borkinja svijeta imala je puno ponuda te je rijetko tko pretpostavljao kako promocija Davida Feldmana može konkurirati velikim igračima, prije svega na financijskom planu. Nije to iskreno očekivala niti sama borkinja, koja se itekako ugodno iznenadila kad je vidjela što joj se pojavilo na stolu i kakvi uvjeti su u pitanju. U društvu svog menadžera Malkija Kawe, Paige je bila gošća MMA Fightinga te je rekla nešto o cijeloj situaciji.

"Iskreno, nisam imala pojma da su oni tako veliki igrač. Kad sam vidjela o čemu je riječ, onda sam tek to shvatila. Bila je to prilika oko koje sam se uzbudila. Fan sam tog sporta otkako sam ga vidjela i mislim kako je to nešto gdje ću moći pokazati koliko sam dobra udaračica. Ako pogledate moju MMA karijeru, jiu-jitsu mi je bio slaba strana, a udaračke tehnike su mi strast. Sretna sam što sad mogu to u potpunosti prezentirati", ukratko je objasnila Paige kako je došlo do spomenutog posla.

Nešto više o samom poslu rekao je Kawa, koji je zapravo sve odradio i Paige osigurao uvjete na koje je ona sama dala potvrdu svojim potpisom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Suns out buns out

Objavu dijeli Paige VanZant (@paigevanzant)

"Ovo je višemilijunski posao, a ovdje ne govorimo o onim ukrasima koji dolaze na vrh slastice. David Feldman dao je snažnu ponudu, no riječ je o ugovoru na četiri borbe tako da ipak to nije ništa ludo. Već smo on i ja sjeli isplanirati kako će te četiri borbe izgledati, gdje će se održati te kako bi to sve trebalo izgledati u idućih 16 do 18 mjeseci. Ako sve prođe onako kako očekujemo, višemilijunski posao može postati nešto još veće", rekao je Kawa, dodavši:

"Bit ću vam iskren, Dave i ja smo se složili oko puno stvari, a jedna je ta da je ovo ekskluzivni ugovor. Paige će se boriti jedino u boksu bez rukavica. Ipak, smijemo prihvatiti neke stvari izvan MMA-a ili boksa, poput profesionalnog hrvanja ili grapplinga."

Onda je riječ ponovno uzela Paige, koja je dobila još nešto što je htjela, a što joj prije svega UFC nije bio spreman priuštiti. U BKFC-u neće biti samo borkinja, nego će dobiti priliku raditi i druge stvari.

"Dugo vremena željela sam biti dijelom promocije gdje ću prije svega biti borac te će mi glavni cilj biti uspjeh na tom polju. No, istovremeno postoji toliko puno stvari za koje sam talentirana i toliko raznih prilika za mene. Oni su mi ponudili upravo to. Osigurat će mi priliku da mogu komentirati. Kod njih ću biti dio promocije, puno više od samog borca. Znam da sam talentirana u borilištu, no isto tako mogu puno toga ponuditi izvan njega", objasnila je.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Paige VanZant (@paigevanzant)

Ipak, ono s čime se Paige najviše susrela su komentari fanova koji su šokirani njenim odlaskom u taj sport. Istina, većini njih na pameti su prije svega scene iz borbe Jasona Knighta i Artema Lobova, što ne treba čuditi budući da se o toj borbi pisalo u svim sportskim medijima. Ipak, pokušala je pronaći argumente za svoju odluku, koja je prije svega sportske prirode.

"Iskreno, niti trenutka nisam pomislila na to. Svi pri spomenu na taj sport govore o jednoj borbi koja je bila brutalna i istovremeno je izgledala jako nasilna. Razumijem ljude koji kažu da sam slatka, no ja sam prije svega borac. U UFC-u sam lomila ruku i tri puta sam imala operaciju na njoj. To je ozljeda koja je došla puno ranije, dok sam u dvorani bila pogađana koljenima ili kružnim udarcima šakama. To su sad stvari o kojima ne moram brinuti. Uostalom, posjekotina na licu uvijek zaraste. Već sam ih imala te ljudi i dalje smatraju kako sam lijepa, a do sada mi nije niti štetilo za karijeru. Prije svega sam sportašica koja je došla u promociju gdje može ispunjavati svoje strasti. Imali smo dobrih ponuda od stvarno velikih igrača, no ovo je bila ponuda oko koje sam se nevjerojatno uzbudila. Drago mi je da ponovno osjećam strast i vatru kao nekad. Moja obitelj bi bila jednako nervozna da se bilo gdje borim pa je odluka bila samo na meni. Osim toga, sad sam dovoljno dobro plaćena da si mogu priuštiti plastičnog kirurga. Imam ga na brzom biranju i uvijek mogu poslati poruku te reći kako mi treba popravak. Moje lijepo lice uvijek će biti moja stigma, ali ja prije svega sebe vidim kao borca i natjecatelja. Sad ću imati priliku to i dokazati", objasnila je Paige zašto je odabrala promociju čija je odmah postala najveća zvijezda.

David Feldman još jednom je pokazao dobar nos za posao. Prvu borbu Paige VanZant sigurno će gledati velik broj ljudi, prije svega iz znatiželje. Hoće li Paige i dalje biti profitabilna za njih, najviše će ovisiti upravo o toj prvoj borbi, koja bi na rasporedu trebala biti već ove jeseni.

Linker
23. travanj 2024 05:41