K1 i Boks

Pet najvećih pobjeda Anthonyja Joshue

Anthony Joshua
 ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP
Aktualni svjetski prvak rušio je neka od najuglednijih boksačkih imena

Pobjeda Anthonyja Joshue nad Kubratom Pulevom bila je za svjetskog prvaka 24. od ukupno 25 borbi, a od toga 22. nokautom. Jedini poraz, i to nokautom bio mu je iznenađujuće od Andy Ruiza mlađeg u ljeto 2019. u Madison Square Gardenu, no brzo mu je uzvratio i ponovo prihvatio pojaseve.

Ovo je odabir pet najbitnijih Joshuinih mečeva, poredanih kronološki. Kada bi bilo kvalitativno onda nema pogovora da je to ona mitska borba s Kličkom.

1. Dillian Whyte (2015.) - prvi istinski "kapitalac", u borbi u kojoj je branio WBC pojas, suparnik je pao nakon desnog aperkata u 7. rundi.

2. Dominic Breazeale (2016.) - dvaput je AJ rušio suparnika u 7. rundi, te obranio naslov svjetskog prvaka po IBF.

3. Vladimir Kličko (2017.) - po nama najbolja Joshuina borba, ali i najbolji boksački meč desetljeća. Joshua je padao dvaput, Kličko triput. Ono treće, u 11. rundi je bilo i završno. Stadion Wembley je plamtio! Pojasevi WBA, WBO i IBF sve je ostalo kod AJ-a.

4. Alexander Povetkin (2018.) - Rus je ušao u ring s omjerom 34-0, iskusan, snažan, ali AJ ga je dvaput rušio u 7. rundi. Ta je runda često kobna za Joshuine suparnike

5. Andy Ruiz Jr. (2019.) - Iznimno značajna radi samopouzdanja AJ, šest mjeseci nakon šokantnog gubljenja pojasa od istog borca, a koliko je Ruiz mlađi dobar, samo jedan podatak. Uz Josepha Parkera (2018., još jedan sjajan meč) jedini koji je izgubio od Joshue na bodove.

Linker
26. travanj 2024 19:34