K1 i Boks

Pet teškaških bombi! Objavljen cijeli program za priredbu Joshue, Ruiza i Hrgovića

Clash on the Dunes
 Matchroom Boxing
Još deset dana preostalo je do velikog boksačkog spektakla u Diriji, a sad je poznato tko će sve nastupiti na glavnom programu možda i najveće dosadašnje priredbe Matchroom Boxinga. Ukupno se na tom dijelu programa nalazi pet sjajnih mečeva, a svi se održavaju u teškoj kategoriji.

Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr. sami po sebi bili bi više nego dovoljan mamac svim ljubiteljima boksa da poprate veliku priredbu koja se 7. prosinca održava u Saudijskoj Arabiji. No, zašto dobiti samo jedan sjajan meč kad je moguće nekoliko njih i tako zaokupiti pažnju boksačkih fanova kroz cijelu večer? Već od ranije znamo kako će u isti ring ući Filip Hrgović, odraditi svoj najveći meč dosadašnje karijere protiv Erica Moline, a sada znamo i tko će još međusobno boriti na priredbi imena "Clash on the Dunes".

Svoj prvi meč nakon kontroverznog skandala nakon meča protiv Oscara Rivasa odradit će Dillian Whyte (26-1, 18 KO). Njemu će se suprotstaviti 39-godišnji Mariusz Wach (33-5, 17 KO), boksač koji je 2012. godine bio izazivač Vladimira Klička te je izdržao s njim u ringu svih 12 rundi prije poraza jednoglasnom odlukom sudaca. Ipak, Poljak je danas daleko od takve forme i dolazi u Saudijsku Arabiju s nizom od tri poraza, suprotstaviti se jednom od najboljih teškaša svijeta.

Nakon velike pobjede protiv Hughieja Furyja, svoje mjesto na velikom Matchroom programu naći će i Alexander Povetkin (35-2, 24 KO). 40-godišnji Rus i dalje je jedan od najboljih teškaša svijeta, ali ovdje će braniti svoj status. Njegovu poziciju i reputaciju pokušat će ukrasti sve bolji Michael Hunter (18-1, 12 KO). Nakon pobjede nad Fabiom Maldonadom i Sergejem Kuzminom, Hunter vjeruje kako je spreman osigurati svoje mjesto u Top 10 teške kategorije, a Povetkin je savršen protivnik za napraviti tako nešto. Naravno, ukoliko uspije nešto što su uspjeli tek Vladimir Kličko i Anthony Joshua. Savladati ga. Preostali meč je onaj između Magomedrasula Majidova (1-0, 1 KO), brončanog s Olimpijskih igara u Londonu i Toma Littlea (10-7, 3 KO), boksača kojeg pamtimo kao jednog od prvih protivnika Filipa Hrgovića.

Linker
19. travanj 2024 17:13