K1 i Boks

Posljednji protivnik tragično preminulog Dadasheva emocionalno slomljen: 'Leti visoko veliki ratniče'

Maxim Dadashev i Subriel Matias
Posljednji protivnik tragično preminulog Maxima Dadasheva, Subriel Matias, nalazi se u teškom emocionalnom stanju nakon što je njegov rival izgubio bitku za život. Povukao se u osamu sa svojom djevojkom, no ipak je prije toga dao kratku izjavu.

"Ne želim svoj honorar za ovu borbu. To je bilo prvo što mi je rekao", izjavio je za NBC 4 menadžer Subriela Matiasa, sjajnog mladog boksača koji je u petak savladao Maxima Dadasheva. Nažalost, nakon meča je Dadashevu pozlilo i otpremljen je u bolnicu gdje je u utorak navečer izgubio bitku za život. Jedan od onih kojima je to najteže palo svakako je bio njegov protivnik. Matiasov honorar za meč bio je 75.000 dolara.

Matias je konstantno pratio vijesti o stanju svog protivnika, a nakon što je saznao za njegovu smrt, odlučio je s djevojkom i menadžerom povući u osamu. Ipak, prije toga je dao kratku izjavu za NBC 4, barem onoliko koliko je uspio.

"Nitko nije spreman umrijeti dok gleda prema ispunjenju svojih snova i ciljeva. Mi jednostavno ulazimo u ring razmišljajući o dobrobiti svoje obitelji bez spoznaje koliko se stvari mogu zakomplicirati i koliko je zapravo teško odraditi ono što treba u ringu. Leti visoko veliki ratniče. Samo Bog zna razloge ovakvih stvari. Uvijek ću te maksimalno poštovati. Počivaj u miru, Maxim", rekao je Matias, koji je u 11. rundi uspio Dadasheva pogoditi preko sto puta. Nakon nje je trener Buddy McGirt prekinuo meč za dobrobit svog boksača, no nažalost niti to nije pomoglo.

27-godišnji Portorikanac inače je jedan od najtalentiranijih boksača svijeta, a pobjedom nad jednako talentiranim Dadashevim izborio je mjesto izazivača za svjetsku titulu super lake kategorije prema IBF-u. Njegov trenutni profesionalni omjer je 14-0 i sve pobjede ostvario je prekidom. Sad se postavlja pitanje na koji način će ova tragedija djelovati na njega i hoće li se u ring uspjeti vratiti kakav je bio.

Linker
20. travanj 2024 11:40