K1 i Boks

Povetkin morao ponovno posjetiti bolnicu: 'Podcijenili smo virus, odgađa se revanš s Whyteom!'

Alexander Povetkin
 Sputnik / AFP
"Boks donosi ozbiljno opterećenje za tijelo i neću dozvoliti da riskiramo s njegovim zdravljem"

Alexander Povetkin neće biti spreman za 30. siječnja koji se spominjao kao novi datum rezerviran za njegov revanš s Dillianom Whyteom.

Informacija je to koju je za rusku novinsku agenciju TASS otkrio Andrey Ryabinsky, menadžer privremenog WBC-ovog prvaka.

Ryabinsky kao razlog navodi koronavirus zbog kojeg je Povetkin još u studenom morao otkazati nastup na originalno zakazani datum (21.11.).

Kako tvrdi menadžer poznatog teškaša, Alexanderu su se u međuvremenu vratili simptomi zbog čega je po drugi put završio u bolnici, a to je u konačnici rezultiralo i time da je morao pomaknuti pripreme.

"Morao je ponovno otići na pregled. Neki dan su ga pustili iz bolnice i sad započinje s treninzima, a pod nadzorom liječnika ćemo postepeno povećavati njihov intenzitet. Boks donosi ozbiljno opterećenje za tijelo i neću dozvoliti da riskiramo s njegovim zdravljem. Ništa od borbe u siječnju. Podcijenili smo posljednice virusa, nije sve prošlo tako glatko kako smo mislili da će proći. Razgovarat ćemo i odraditi datum borbe kada shvatimo u kojem ritmu možemo nastaviti s pripremama", objasnio je Ryabinsky.

30. siječnja se, podsjetimo, spominjao i kao datum novog meča hrvatskog teškaša Alena Babića koji bi svoju sedmu profesionalnu pobjedu trebao loviti protiv Erica Moline.

"Ništa se vjerojatno neće znati do zadnjih desetak dana. Situacija je takva da ništa ne može biti sigurno. A boksao Povetkin ili ne, ja ću biti na toj priredbi. Ako uopće bude priredbe... Sve je pod velikim upitnikom", glasio je kratki komentar Babića za Fight Site.

Linker
12. travanj 2024 03:24