K1 i Boks

Poznat datum predviđen za meč Usyka i Chisore, preostali su tek detalji

Usyk vs. Chisora
 screenshot/YouTube
Čini se da bi Oleksandr Usyk i Dereck Chisora mogli u ring ući posljednjeg dana listopada

Nakon što je njihov prvobitno dogovoreni meč propao zbog COVID-19 epidemije, Oleksandr Usyk i Dereck Chisora u pregovorima su oko novog. Odnosno, to rade njihovi timovi zajedno s glavnim organizatorom, Eddiejem Hearnom. A on je uvjeren kako će uskoro sve biti dogovoreno te je to otkrio Sky Sportsu. Najvažniji dio onaj je financijski, posebno jer su uvjeti takvi da će boksači morati pristati na manja primanja nego što je početkom godine dogovoreno.

"Blizu smo dogovora. Oba boksača razumiju kako bez publike u O2 Areni ne možemo imati zaradu kakva bi inače bila te da to nosi posljedice, a isto tako su itekako željni ove borbe. Pokušavamo sad posložiti sve brojke, one koje će zadovoljiti sve strane i dovesti borce u ring. Moram priznati da s obje strane vidimo pravi 'fair play', oba borca i oba tima pokušavaju pronaći rješenje", rekao je Hearn, koji nije promotor niti jednom od navedenih boksača, no s oba promotora blisko surađuje.

Datum meča trebao bi biti 31. listopada, a mjesto održavanja londonska O2 Arena. Hearn i dalje radi na tome da pokuša u dvorane dovesti što više gledatelja. To mu je posebno bitno za najveći meč koji bi ove godine trebao odraditi, onaj između Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva. Nogomet u Velikoj Britaniji je krenuo eksperimentirati s načinima za povratak fanova na stadione pa bi se nešto tako vjerojatno dalo izvesti i u dvorani. Hearnu bi svakako najvrjedniji bili oni VIP gledatelji u prvim redovima, koji inače plaćaju najskuplje ulaznice. Njihov doprinos u blagajnu bi itekako pomogao svakom projektu. To je apsolutno i u interesu samih boksača.

Linker
20. travanj 2024 03:06