K1 i Boks

Poznati bodovni suci za subotnji spektakl, Fury sve iznenadio reakcijom oduševljenja!

 Jason Brown / ProSportsImages / DPPI / AFP
Odabrani su bodovni suci i sudac u ringu za subotnji meč Deontaya Wildera i Tysona Furyja. Komisija Nevade odlučila je za sve pozicije angažirati Amerikance. Iako se očekivalo da bi Fury na tako nešto mogao reagirati negativno, on je sve zapravio iznenadio izjavivši kako je fantastično što za suca neće imati niti jednog Britanca.

Komisija savezne države Nevade donijela je odluku kao suca u ringu angažirati veterana Kennyja Baylessa, dok bi bodovni suci trebali biti Glenn Feldman iz Connecticuta, Dave Moretti iz Nevade te Steve Weisfeld iz New Jerseya. Mnogi će ostati iznenađeni činjenicom da će u meču Amerikanca i Britanca, koji se održava na američkom tlu, pravdu dijeli sunarodnjaci domaćeg boksača i očekivalo se kako bi to moglo izazvati negativne reakcije. No, Fury je zapravo već prije nekoliko dana najavio kako će podržati ovakvu situaciju.

"Koje god suce odaberu, meni je u redu. Nema britanskih sudaca? Fantastično! Britanac je prošli put bio onaj koji je bodovao protiv mene. Tako da, meni je u redu da ovog puta nemam Britanca. Izuzetno sam sretan izborom kakav god da bude jer sam siguran da će odraditi dobar posao. Nevada zna odabrati kvalitetne i iskusne ljude", prokomentirao je Fury situaciju sa sucima, kao da je znao kakva će biti odluka.

Što se tiče britanskog suca prošlog meča, zapravo je u pitanju sudac koji je bodovao 113-113 i zbog čije odluke je prvi meč završio neodlučen. Amerikanac je tad bodovao 115-111 u korist Wildera, dok je 114-112 u korist Furyja glasila bodovna kartica suca iz Kanade.

No, Fury je uostalom najavio kako ovog puta ide po nokaut te da ga pobjeda odlukom neće zadovoljiti. Iz tog razloga njemu podatak tko su suci ne bi trebao niti predstavljati neku važnost, zar ne?

Linker
20. travanj 2024 04:37