K1 i Boks

Procurio novi datum za Fury-Wilder trilogiju, koronavirus nije glavni razlog promjene!?

 Al Bello/Getty Images/AFP
Čini se kako su Tyson Fury i Deontay Wilder dobili novi datum za svoj treći susret u ringu.

Nakon što je promotor Tysona Furyja Bob Arum otkrio da se odgađa velika boksačka trilogija, do novih je saznanja stigao ugledni The Athletic.

Poznati boksački insajder Mike Coppinger stigao je preko svojih izvora do informacije da će se novi teškaški spektakl održati 3. listopada u Las Vegasu.

The Athletic je također saznao i da se trilogija ne pomiče zbog koronavirusa već da organizatori jednostavno više preferiraju ovaj termin. Iako se to baš i nije moglo zaključiti iz ranijih izjava Boba Aruma.

"Ne znamo ni hoće li MGM Arena uopće biti otvorena. Jednostavno se ne može borcima garantirati da će se event tada održati. Ne možemo uvjeriti niti njih, ali niti sebe. Gdje će borci trenirati za to? Nema smisla... Jednostavno se treba povući korak unatrag. Kako ćemo prodavati ulaznice? Apsolutno je ludilo govoriti da je to u igri kad Britanci ni ne mogu doći do Las Vegasa. Boks nije izoliran slučaj. I mi smo dio ovoga što se događa u svijetu. Postoji mogućnost da će se borba održati u prvom dijelu listopada. U kontaktu smo s Alom Haymonom i njegovim ljudima. Isto gledamo na ove stvari i bit ćemo jako, jako oprezni u idućim koracima" - govorio je Arum prije dva dana u razgovoru s ESPN-om.

The Athletic napominje kako 18. srpnja nikad nije bio službeno potvrđen datum, ali i iznosi detalje o zaradi koja bi se trebala podijeliti u omjeru 60-40 u korist Furyja.

Podsjetimo, do novog susreta 'Kralja Cigana' i 'Brončanog bombaredera' doći će jer je Wilder nedugo nakon poraza u veljači odlučio aktivirati klauzulu koja mu jamči novi meč s britanskim teškašem.

Ovakav rasplet zasigurno neće oduševiti Anthonyja Joshuu, njegov tim, ali i milijune boksačkih fanova budući da je ideja o borbi za ujedinjenje svih titula u 2020. godini sada još teže izvediva.

Linker
23. travanj 2024 13:51