K1 i Boks

Profesionalni boks vraća se idućeg mjeseca

Bob Arum
 screenshot/YouTube
Nakon što UFC ovog vikenda označi povratak borilačkog sporta u koliko toliko normalan život, već idućeg mjeseca trebao bi mu se pridružiti boks. To je otkrio Bob Arum, vlasnik Top Ranka, koji je rekao kako njegova promocija već priprema svoje prve priredbe.

Iako je upravo 88-godišnji Arum bio najveći kritičar ponašanja Dane Whitea i UFC-ovog povratka u vrijeme dok pandemija još traje, čini se kako će upravo on biti onaj tko će pokrenuti profesionalni boks. Naime, njegov Top Rank priprema teren za održavanje svojih prvih priredbi nakon pauze.

"Vraćamo se u lipnju i održat ćemo priredbe koje će se emitirati na ESPN-u i ESPN+. One će se održavati vikendima, ali i tijekom tjedna", najavio je Arum upravo ESPN-u.

Dom Top Ranka isto je kao i onaj UFC-a, u Las Vegasu. Kako savezna država Nevada polako kreće s otvaranjem svojih vrata, tako će se vraćati i njihovi glavni sportovi. Top Rank ima prednost da su upravo oni tamo glavni igrač na polju boksa te imaju uvjete koje mogu ponuditi sudionicima.

"Imamo hotele koji se mogu otvoriti za nas. Kako neće biti puno korisnika istih, imat će za nas soba koliko god je potrebno. To su hoteli s ogromnim salonima koji mogu ugostiti priredbu, a takve salone u ovom slučaju možemo iznajmiti i na period od dva mjeseca, recimo lipanj i srpnja, a dobivamo opciju da odmah produžimo i na iduća dva mjeseca", objasnio je.

Nije poznato hoće li Top Rank odmah krenuti s jakim mečevima vrijednih svjetskih titula, jer tu bi odmah trebala i suradnja s organizacijama ili će krenuti s priredbama svojih nadolazećih boksača, kojih na rosteru imaju više nego dovoljno.

Linker
26. travanj 2024 14:48