K1 i Boks

Rezerviran je datum za novu boksačku poslasticu: Usyk najavio 'spektakularnu izvedbu' u borbi s Chisorom!

Oleksandr Usyk i Dereck Chisora
 Twitter (Matchroom Boxing)
Konačno su stigle nove informacije o velikom teškaškom okršaju

Oleksandr Usyk i Dereck Chisora konačno bi se trebali obračunati 31. listopada. Vijest je to koja je u srijedu dobila svoju službenu potvrdu. Točna lokacija još uvijek nije otkrivena, ali zna se da se radi o priredbi koja će se održati na britanskom tlu.

Zbog Usyka (17-0) i svega onoga što on predstavlja u današnjem boksu, njegov meč s Chisorom (32-9) mogli bismo nazvati jednim od trenutno najvažnijih u teškoj kategoriji.

Pobijedi li slavni Ukrajinac britanskog veterana, već u svom idućem nastupu mogao bi napasti WBO titulu, odnosno pojas koji trenutno drži Anthony Joshua. No, trenutno je njegov fokus isključivo na Chisori.

"Stvarno mi je nedostajao boks i mogu reći da odrađujem naporne pripreme s ciljem da 31. listopada pokažem jednu spektakularnu izvedbu. Očekujem jedan pravi test u borbi s Dereckom. On je snažan, čvrst i izdržljiv. On je stvarno velik lik s jakim udarcima", rekao je, prema pisanjima Sky Sportsa, Usyk u najavi ovog meča.



Trebali smo, podsjetimo, ovaj susret gledati još tamo 23. svibnja, ali to se zbog pandemije koronavirusa nije dogodilo. No, strpljivi boksački fanovi sada su konačno došli na svoje.

Bit će ovo za neporaženog ukrajinskog nokautera, nakon totalne dominacije u lakoteškoj, drugi nastup u teškoj kategoriji, odnosno prvi poslije pobjede nad Chazzom Witherspoonom.

S druge strane, Chisora trenutno uživa u nizu od tri pobjede, a onu posljednju ostvario je zaustavivši Davida Pricea tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

"Spreman sam za tebe. Ovo je moj teren, a nakon toliko teške godine, namjeravam britanskim navijačima priuštiti 'Halloween' zabavu kakvu oni i zaslužuju. Pored toga, konačno ću osvetiti Tonyja Bellewa", glasila je pak poruka popularnog 'Del Boya'.

Linker
19. travanj 2024 22:28