K1 i Boks

Rezervirana spektakularna lokacija za Furyja i Wildera, napokon poznat i datum

 Al Bello/Getty Images/AFP
Treći meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera mogao bi doseći jednu posebnu razinu spektakla

Kao i u slučaju svakog velikog boksačkog duela posljednjih godina, pregovori oko trećeg meča Tysona Furyja i Deontaya Wildera su teški i neizvjesni, no čini se kako se posljednjih dana došlo do nekih bitnih pomaka te su napokon poznate neke konkretne informacije.

S obje strane potvrđeno je kako su se složili oko datuma, koji bi trebao biti 19. prosinca, što je zapravo najkasniji mogući datum za Furyja, koji je rekao kako namjerava Božić provesti s obitelji te da ne postoji ponuda koja bi ga od toga odvratila, neovisno o tome što je Bob Arum imao ambiciju upravo taj meč fanovima pokloniti za jedan od najvećih blagdana. Očekuje se kako bi isti uskoro trebao biti potvrđen, no onda će se krenuti na također vrlo težak posao, dogovaranja lokacije.

Iako se prvobitno spominjalo da su Makau i Australija zapravo glavni kandidati, sad se pojavila nova opcija, koja će vjerojatno ovisiti o tome kako će se do tada odviti situacija s COVID-19 pandemijom. Naime, upravo za 19. prosinca, za boksački meč je rezerviran Allegiant Stadium u Las Vegasu, odnosno elitnom predgrađu Paradise. Riječ je o novom domu NFL momčadi Las Vegas Raiders (do sada Oakland Raiders) koji je koštao gotovo dvije milijarde dolara. Radi se o najmodernijem stadionu u SAD-u, ako ne i na svijetu.

Naravno, rezervacija samog stadiona trenutno ništa ne znači, no vrlo je bitno znati kako je to također opcija, posebno jer se do sada SAD nije spominjao u bilo kakvim kombinacijama. Makau je još uvijek opcija broj 1, no kako je do meča ostalo još pet i pol mjeseci, puno toga može se promijeniti, a glavni faktor bit će svjetske epidemiološka slika.

Fury i Wilder prvi put su se borili u prosincu 2018. godine, a taj meč završio je bez pobjednika. Drugi meč održan je u veljači ove godine, kad je Fury uvjerljivo slavio, završivši meč prekidom u sedmoj rundi. Wilder je pravo na treći meč imao određeno ugovorom te je isto odlučio iskoristiti, čime je pred Furyja stavio još jednu prepreku na putu prema organizaciji meča koji boksački fanovi najviše žele vidjeti, onoga između njega i Anthonyja Joshue.

Linker
24. travanj 2024 19:11