K1 i Boks

Ruiz izravno u lice poručio Joshui: 'Odustao si u prvom meču...'

 Screenshot (Twitter)
Andy Ruiz Jr. šokirao je borilački svijet kad je 1. lipnja u Madison Square Gardenu zaustavio Anthonyja Joshuu i senzacionalno postao svjetski boksački prvak. Ruiz je britanskog borca svladao tehničkim nokautom u 7. rundi, a sad mu je i izravno u lice rekao da je tog dana 'odustao' u ringu.

Veliki boksački revanš nalazi se iza ugla. Joshua i Ruiz već su u Saudijskoj Arabiji gdje ih 7. prosinca čeka borba za WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseve.

Prije ulaska u sami ring, ovi elitni teškaši obavili su i jedno zajedničko gostovanje u 'Gloves Are Off' emisiji uglednog Sky Sportsa. Tu se jedna zanimljiva situacija dogodila kad je Johnny Nelson upitao aktualnog prvaka slaže li se s ljudima koji misle da je Joshua odustao u sedmoj rundi njihovog okršaja u Madison Square Gardenu.

"Djelomično. Mislim da je odustao zbog načina na koji se sve to odvijalo. Mislim da nije bio pri sebi te da u tim trenucima nije imao pojma gdje se nalazi. Mislim da je odustao", izjavio je Ruiz pa zatim odgovorio i na pitanje bi li on napravio istu stvar u takvoj situaciji:

"Ovisi o tome koliko bih bio ozlijeđen. Ali ja neću odustati, ako padam onda padam."

Javio se potom i Joshua...

"Sudac je prekinuo borbu. Zaključak je da sam 'odustao', ali zašto onda nisam ostao na podu. Ja sam prvak bez obzira na to što drugi govore o meni. Čovjek me pogodio s udarcem nakon kojeg se nisam uspio oporaviti, ali i dalje sam želio nastaviti. Rušio me četiri puta, no ja sam se uporno dizao. Jedini razlog zašto nisam nastavio u toj sedmoj rundi je taj što sam bio bez zaštite za zube i jer sam čekao da mi ju sudac stavi u usta, ali on je onda odlučio prekinuti meč", pravdao se Britanac.

Joshua i Ruiz, podsjetimo, borit će se na za ovu prigodu izrađenoj Diriyah Areni. Njihov okršaj s tribina ovog zdanja moći će uživo pratiti 15 tisuća gledatelja.

Linker
20. travanj 2024 14:02