K1 i Boks

Ruiz namjerava mentalno slomiti Joshuu: 'Pa ja imam savršen odgovor na njegov stil, oduvijek sam to govorio'

 Screenshot (YouTube)
Andy Ruiz Jr. ima jasan plan uoči svoje prve obrane teškaških pojaseva. Svjetski prvak namjerava mentalno slomiti Anthonyja Joshuu u njihovom revanšu koji nas čeka 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji i točno zna kako će to učiniti...

Ruiz vjeruje da se ništa neće promijeniti te da će ponovno slaviti u velikom boksačkom okršaju. Andy kao jednu od ključnih stavki u prvom susretu s britanskom zvijezdom ističe svoj pritisak i smatra da 'AJ' ni ovoga puta neće imati kvalitetan odgovor na njega.

"Kad bi me uoči našeg prvog dvoboja pitali s kime bih se radije borio - Furyjem, Joshuom ili Wilderom? Uvijek bih odgovarao s Anthonyjem Joshuom. Zašto? Pa zbog njegovog stila. Mislim da on ima savršen stil za mene", objasnio je Ruiz na druženju s medijima pa nastavio prebacivši se na analizu njihovog prvog susreta:

"Bio sam bolji borac tog dana jer sam ga pritiskao i bacao više udaraca. Anthony mi je tada, nakon onih sučevih brojanja, izgledao kao da ne želi nastaviti. Sada smo uvježbavali odgovor na sve što mislimo da će AJ raditi. Doveli smo sparing partnere koji će trčkarati oko mene... Bit ćemo spremni na sve. Namjeravam slijediti taktiku. Morat ću vršiti pritisak, raditi na tijelu i u konačnici ga slomiti, posebno u onom mentalnom dijelu", poručio je Ruiz.

Očekuje se da će oba borca na revanš stići u nešto lakšem izdanju. Priznao je Ruiz da je i sam smršavio, ali da to neće utjecati na snagu njegovih udaraca, a komentirao je i promjenu kod Joshue.

"On je uvijek bio u dobroj formi. Uvijek je izgledao dobro. Vidio sam neke snimke gdje izgleda mršavije, ali ne mogu reći hoće li mu to biti prednost ili nedostatak. Ne znam hoće li zbog toga moći primati udarce dobro kao što ih je znao primati s više kilograma", osvrnuo se svjetski prvak na tu temu.

Linker
20. travanj 2024 09:40