K1 i Boks

Ruiz očekuje još teži ispit u revanšu: 'Sav pritisak je na Joshui...'

 Screenshot (Twitter)
Andy Ruiz Jr. šokirao je u lipnju boksački svijet i pred tribinama Madison Square Gardena u sedmoj rundi zaustavio Anthonyja Joshuu. Aktualni prvak vjeruje da to nikako nije bila slučajnost, ali i priznaje da ove subote ipak očekuje nešto težu borbu...

"Sada je sav pritisak na njemu. Na meni sigurno nije jer ja sam slijedio svoje snove i iste sam ostvario. Naravno da sada želim više od toga... Želim stvoriti ostavštinu Andyja Ruiza Jr-a", rekao je uoči velikog subotnjeg okršaja 30-godišnji prvak.

Ruiz je Joshuu u New Yorku rušio čak četiri puta, nanio mu prvi poraz u karijeri te preoteo WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseve. I ovoga puta Andy nimalo ne sumnja u svoj trijumf, ali upozorava - "Stiže mi jedan oprezniji Joshuua".

"Očekujem njegov oprezniji pristup. No, ako želi ulaziti u razmjene, tim bolje za mene. Takvu borbu obožavam jer to je moj stil. Moram ga pritisnuti, raditi na tijelu i u konačnici slomiti. Posebno u mentalnom dijelu. Jedan udarac može promijeniti tijek borbe, a to se i dogodilo 1. lipnja. Ovoga puta bi sve to moglo biti malo teže, no morat ću još jednom pokazati svoje vještine i talent. Joshua je u našem prvom meču vidio nešto što nije vidio nikad prije. Njegov stil jednostavno je bio savršen za mene", poručio je Ruiz uoči subotnjeg okršaja u Saudijskoj Arabiji.

Linker
19. travanj 2024 21:55