K1 i Boks

Ruiz prokomentirao Joshuinu novu težinu: 'Ne znam koliko će mu mršavljenje doprinijeti'

Andy Ruiz Jr. i Anthony Joshua
 Instagram
Andy Ruiz Jr. prokomentirao je činjenicu da će Anthony Joshua i on u revanš ući lakši nego što je to bilo pri njihovom lipanjskom ogledu. On smatra kako Joshua neće profitirati od toga što će u meč ući mršaviji, dok kod sebe ne vidi nikakav problem.

Već od ranije je poznato kako će Andy Ruiz u revanš protiv Anthonyja Joshua ući lakši i spremniji nego 1. lipnja, kad je unatoč tome režirao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti profesionalnog boksa. No, ono što je mnoge iznenadilo su posljednje snimke Joshue. Apolonski građeni bivši svjetski prvak prema svemu sudeći će u ovaj meč ući puno lakši nego što je bio. Tog je svjestan i Ruiz, koji je spremu svog protivnika prokomentirao u razgovoru za Sky Sports.

"Izgleda mi mršaviji, no ne mogu reći hoće li mu to biti prednost ili mana u ovom revanšu. Nisam siguran hoće li biti sposoban jednako dobro primati i podnositi moje udarce", rekao je nositelj svjetskog WBA, WBO i IBF pojasa prvaka.

Do revanša je ostalo još desetak dana, a čini se kako se Joshua na manju težinu odlučio radi dobivanja na kondiciji. Naime, poznato je kako je njegova muskulatura rezultirala trenucima u meču gdje bi se doslovno gasio i gdje bi zapravo neke runde koristio za odmor pred ostatak meča. Protivnici prije Ruiza to nisu iskoristili, ali Meksikanac je zato u potpunosti kapitalizirao taj nedostatak kod Britanca.

Što se tiče Ruiza, on će također biti lakši nego u prvom meču, no kaže kako to ipak neće biti toliko drastično kao što neki očekuju.

"Ljudi govore kako ću izgubiti previše kilograma i kako neću biti snažan, a on će se kretati oko mene. Ja sam zapravo samo tri kilograma lakši nego što sam bio 1. lipnja. Bit ću i dalje isti, bit ću jednako snažan. Joshua je uvijek u formi i uvijek izgleda dobro, ne brinem se niti za njega", najavio je.

7. prosinca u Saudijskoj Arabiji još jednom će se pisati povijest boksa. Na Ruizu je da potvrdi kako prva pobjeda nije bila slučajna te da time svoje ime upiše zlatnim slovima. Osim toga, za razliku od Joshue, njemu eventualni poraz neće toliko teško pasti. Britancu bi mogao staviti lokot na nastavak karijere.

Linker
27. travanj 2024 02:41