K1 i Boks

Ruiz želi meč s Furyjem: 'Spreman sam'

Andy Ruiz Jr.
 TIMOTHY A. CLARY / AFP
Deontay Wilder aktivirao je klauzulu iz ugovora i trebao bi se su svom idućem nastupu ponovno obračunati s Tysonom Furyjem, a čini se kako je na 'Kralja Cigana' svoju pozornost preusmjerio i bivši svjetski prvak Andy Ruiz Jr.

Ruiz se nalazi u situaciji u kojoj nema ni trenera, ni protivnika pa se stoga u posljednje vrijeme dosta nagađa o tome što ga čeka u 2020. godini.

Andy već neko vrijeme trenira i pokušava tijelo dovesti u što bolju formu pred nove izazove. Idući meč volio bi imati na ljeto, ali suparnik mu u tom terminu izgleda neće biti Luis Ortiz, kako se neko vrijeme pričalo.

"Tyson Fury napravio je sjajan posao u meču s Wilderom. Bio sam šokiran jer sam mislio da će Wilder pobijediti. No, i ja želim svoju priliku protiv Furyja. Spreman sam. Vratit ću se u ring i želim napasti i WBC", izjavio je Ruiz u razgovoru za PBC on FOX pa otkrio planove koji su u ovom trenutku ipak nešto izgledniji od onih koji uključuju novopečenog WBC-ovog prvaka:

"Želim se boriti u kolovozu. Spomenuli su Ortiza, ali mislim da želim jednu borbu prije njega. Moj je cilj dogovoriti meč i preko njega stići do velikih okršaja", poručuje Ruiz kojeg nismo u akciji gledali otkako je u prosincu u revanšu s Anthonyjem Joshuom izgubio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseve.

Linker
16. travanj 2024 03:10