K1 i Boks

Ruizov otac opisao 'najgore pripreme ikad' i iznio detalje iz borbe: 'Moje ruke, što se događa sa mnom?'

 Screenshot (YouTube)
Nakon sve one predigre s kilogramima, Andy Ruiz Jr. izgubio je pojaseve i onda otvoreno priznao da ga je neuredan način života koštao novog velikog boksačkog podviga. Sada već bivši svjetski prvak nije se štedio nakon poraza od Anthonyja Joshue, a s puno je kritika prema svom sinu u medije izašao i njegov otac koji je s nešto više detalja opisao što se sve događalo u mjesecima nakon one povijesne pobjede u Madison Square Gardenu.

Andy Ruiz Sr., naime, tvrdi je njegov sin imao najgori mogući trening kamp za revanš s britanskom zvijezdom, a usput je i odbijao slušati savjete svog oca i trenera Mannyja Roblesa. Sve to rezultiralo je jednom gotovo pa jednosmjernom predstavom u Rijadu gdje je Joshua, za neke rezerviranom, ali u svakom slučaju pametnom izvedbom vratio pojaseve u svoje vlasništvo.

"Andy je mislio da će vaganje za ovaj meč biti dobro, ali ja sam ga još prije mjesec dana upozoravao da to neće biti slučaj. Govorio sam mu da će mu biti teško jer će biti umoran i jer neće imati dovoljno dobru kretnju po ringu. Pojavio se pretežak i to je bio problem. Previše je to kila za njegovo tijelo. Imao je 128 kilograma plus sve ono što je do meča pojeo, sigurno je dobio još 3-4 kile. Nije postojala nikakva šansa da će iz toga izaći nešto dobro, ali sad je naučio lekciju", pošalio se Ruiz Sr. pa nastavio:

"Sve borbe u karijeri odradio je sa 111.5 do 116.5 kilograma. Ok, imao je 121.5 u prvom meču s Joshuom, ali samo zato što nismo imali dovoljno vremena da se spustimo. On nas jednostavno ovoga puta nije slušao. Slava mu je udarila u glavu. Vozio se Rolls Royceom, provodio s prijateljima, organizirao tulume, a nas nije slušao. Jednog dana nije htio ostati s nama u kući, htio je biti s prijateljima i sam odraditi trčanje. Bio je to najgori kamp ikad."

Ruiz Sr. ne želi ništa oduzeti Joshui. Novog/starog prvaka opisao je kao 'dobrog boksača i sjajnu osobu", ali ističe da to jednostavno nije bio pravi Andy.

"Anthony je učinio pravu stvar, Andy nije. Dobio je toliko kilograma da nije uspio dohvatiti protivnika. Njegove ruke su bile umorne i nije mogao bacati udarce. 'Ne mogu, nemogu', govorio nam je kada smo mu u kutu rekli da mora bacati udarce. Samo je bacao direkt u tijelo, desnu ruku... Nije tu bilo kombinacija. Bio je frustriran... 'Moje ruke, ne znam što se događa sa mnom', govorio je, a mi smo mu pokušavali pomoći... Kasnije nam je priznao kako nas je trebao slušati i da je sve njegova pogreška..."

A što onda sada slijedi za Andyja? Hoće li se dovesti u red i iskoristiti slavu u kojoj još uvijek uživa unatoč gubitku titula.

"Potrošio je novac na lijepu kuću, a onda kupio još jednu. Sada će pak svoj novac trošiti sa mnom. Ulagat ćemo ga pametno. Kupovati zemlju, graditi kuće... A što se tiče boksa, iza nas je dobra promotorska kuća. On će se vratiti. Ako ostanemo bez novog susreta s Joshuom, okrenut ćemo se Wilderu, a postoje i druge opcije. Sve će biti u redu. Čim bude trenirao kako treba, Andy će biti sjajan", zaključio je njegov otac.

Linker
18. travanj 2024 15:46