K1 i Boks

Sergey Kovalev ugovorio obranu titule protiv Yardea

Sergey Kovalev (Instagram)
Sergey Kovalev branit će svoju titulu boksačkog prvaka poluteške kategorije prema WBO protiv Anthonya Yardea. Njihov meč ugovoren je za 24. kolovoza u ruskom Čeljabinsku.

Iako je posljednjih dana maštu boksačkih fanova zagolicala informacija kako bi se mogao organizirati boksački meč između Canela Alvareza i Sergeya Kovaleva, za sada od toga neće biti ništa. Sama ideja došla je iznenada, dok je Kovalev već bio u završnom dijelu pregovora za meč protiv Anthonyja Yardea, boksača koji mu je zapravo službeni izazivač naređen od strane boksačkog tijela čiji pojas nosi. Na kraju je taj meč i dogovoren.

Anthony Yarde (18-0, 17 KO) je britanski 27-godišnji boksač koji se do ove pozicije probio vrlo uvjerljivim nastupima u dosadašnjim mečevima. Tek jednog protivnika nije završio prekidom i to još u drugom meču svoje karijere. Boxrec ga rangira kao 12. poluteškaša svijeta, a napad na ovaj pojas bit će mu ujedno prvi nastup izvan Velike Britanije. Do sad se ipak nije borio protiv nikoga iz samog vrha, no jako ga dobro pamti Crnogorac Nikola Sjekloča kojeg je Yarde nokautirao u četvrtoj rundi njihove borbe.

Ovo na kraju neće biti veliki meč na kakve je Kovalev (33-3-1, 28 KO) navikao, no mogao bi mu poslužiti kao uvod u neki idući meč, ako bi pobjedu ostvario u stilu nastupa iz svojih najboljih dana. Kovalev je svoj posljednji meč imao u veljači ove godine, kad se revanširao Eleideru Alvarezu, čime je vratio pojas koji će u Čeljabinsku braniti. Vrhunac karijere ovog ruskog 36-godišnjaka svakako je došao 2016. godine, kad je nakon sjajnog niza obrana tri titule došao do "superfighta" protiv Andrea Warda. Prvi meč izgubio je kontroverznom sudačkom odlukom, na račun čega je ugovorio revanš. U revanšu je Ward slavio prekidom u osmoj rundi, uz vrlo slab nastup Kovaleva. Ward se nakon tog meča umirovio, a vjerovalo se kako i Kovalev mogao njegovim putem. Ipak, vratio se i ponovno došao do svjetske titule, a sad se nada kako se ponovno može istaknuti kao prvo ime trenutno jedne od najzanimljivijih kategorija svjetskog profesionalnog boksa.

Linker
20. travanj 2024 02:24