K1 i Boks

Shields u glavi već pobijedila Habazin: 'Ove godine ću odraditi svoj prvi MMA meč! Nunes? Samo dođi!'

Shiels i Nunes
 Ilustracija
Claressa Shields već sada tvrdi da je najbolja boksačica u povijesti, a kani taj status GOAT-a potvrditi ovog vikenda protiv naše Ivane Habazin u velikom dvoboju koji ćemo pratiti iz američkog Antlantic Cityja. No, dvostuka olimpijska protivnica već sada gleda prema naprijed i najavljuje MMA debi u 2020. godini.

Nitko nije očekivao da bi se tranzicija Shields u slobodnu borbu mogla dogoditi tako brzo. Iako se već duže vrijeme šuška da svjetska boksačka prvakinja želi nove izazove, a ona je i sama to u više navrata naglašavala, nitko nije vjerovao da bi već 2020. godine mogla završiti u MMA kavezu.

Novinarima je ususret dvoboja protiv Habazin potvrdila upravo to!

"Svoj prvi MMA meč ću odraditi krajem ove godine. Tako da imam mnogo toga ispred sebe. Ali sve to mogu odraditi! Imam tek 24 godine, gladna sam i želim se boriti. Ne mogu dočekati da bacim laktove u MMA meču. Bit će zabavno", izjavila je Shields, a prenosi ugledni Boxing Scene portal.

Naravno, svi očekuju da bi se Shields u konačnici mogla okušati protiv dvostuke UFC šampionke Amande Nunes. Uostalom, nedavno je bila posebna gošća UFC-a i Dane Whitea na priredbi u Las Vegasu, gdje su i razgovarali o toj opciji. Ipak, čini se kako bi se Shields najprije obračunala s Nunes u boksačkom meču.

"Što se tiče Amande Nunes, neka dođe! Neka samo dođe! Rekla je da bi se borila protiv mene, ako joj ponude milijun dolara. Neka joj daju dva milijuna. Samo nek je dovedu u ring. Neka je dovedu u ring, tako da se zna da sam ja najopakija boksačica kada govorimo o udaranju. Nitko me u tome ne može pobijediti", prijeti američka boksačka zvijezda i dodaje:

"Meč bi se morao dogoditi u boksu jer u mom sportu nema MMA-ja. A u MMA-ju ima velik dio boksa, odnosno udaraca. A Amanda Nunes je najbolja uprvo u stojci, to je njezina snaga, ona je moćna udaračica. Čini mi se kao da je ženski Conor Mcgregor, iako vjerujem da je bolja udaračica od Conora Mcgregora kada se ovaj okušao protiv Mayweathera. Hoće li ovaj meč dogoditi? Ne znam, mi smo za!"

Jasno je da Nunes nema previše šanse protiv Shields u boksačkom ringu, baš kao što niti Shields nema nikakve šanse protiv Amande u MMA kavezu. No, to ne znači da se ti mečevi neće dogoditi...

"Sve je sada na UFC-u i Dani Whiteu. Ako mogu dogovoriti stvari s Amandom, moraju je očito platiti koliko traži. Mislim da bi ovo bio najveći ženski sportski event svih vremena", zaključuje pomalo sanjajući bivša olimpijska prvakinja.

Najprije je ipak čeka veliki ispit protiv naše Ivane Habazin. Dvoboj je na rasporedu u noći s petka na subotu 11. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 01:28