K1 i Boks

Shields žestoka prema Laili Ali koja je u mirovini 13 godina: 'Dođi i ušutkaj me! Spremna sam!'

Shields vs. Ali
 Ilustracija
Po mnogima najbolja ženska profesionalna boksačica u povijesti Laila Ali, u posljednje vrijeme koketira s povratkom i eventualnim mečem protiv trenutačno najbolje Claresse Shields. Amerikanka, koja je u zadnjem meču svladala našu Ivanu Habazin, je bila žestoka prema kćeri slavnog Muhammada Alija u posljednjim izjavama.

Laila Ali se danas bavi potpuno drugim poslom. U mirovini je od 2007. godine kada je posljednji put stupila u profesionalni ring. Ukupno u karijeri je odradila 24 meča, ubilježila sve 24 pobjede i pritom nokautirala 21 protivnicu. Držala je WBC, WBA, IWBF i IBA titule svjetske prvakinje. Mnogi je radi toga smatraju najvećom, s čime se očekivano ne bi složila Claressa Shields.

"Nemoj me prozivati i govoriti da ćeš me nokautirati, a onda imaš sve ove isprike u pripremi Leila! Veća si boksačica od mene, zar ne? Snažnija si od mene, zar ne? Imaš puno bolji profi 'score' od mene, zar ne? Bolja si boksačica od mene?", pitala je javno, na svom službenom Instagramu, Shields boksačku ikonu te je dodala:

"Onda dođi i pokaži mi! Molim te dođi i ušutkaj me! Spremna sam, uzmi mi pojaseve!"

Problem za bivši dvostruku olimpijsku pobjednicu je nedostatak prave konkurencije. U tom svjetlu treba gledati i ovo medijsko prepucavanje između nje i umirovljene boksačke zvijezde. Pobjedom protiv Habazin, Shields je postala profesionalka (uključujući i profesionalce) koja je najbrže (u samo deset mečeva) osvojila svjetske titule u tri težinske kategorije. Trenutačno drži WBC i WBO pojaseve u super velter kategoriji. Od ostalih aktivnih boksačica tek se Cecilia Braekhus ističe kao netko tko bi mogla biti dostojna protivnica. I upravo zato Shields traži izazove i među boksačicama koje su u mirovini punih 13 godina. Teško je očekivati da bi se Laila Ali zaista mogla vratiti u aktivni sport, ali je zanimljivo čitati prepucavanje između nje i aktualnog ženskog GOAT-a.

Linker
15. travanj 2024 16:24