K1 i Boks

Službeno potvrđeno: Wilder i Ortiz u ring ulaze za manje od dva mjeseca!

Deontay Wilder vs. Luis Ortiz
 screnshot/Youtube
Boksački meč za WBC titulu prvaka teške kategorije između Deontaya Wildera i Luisa Ortiza održat će se 23. studenog u Las Vegasu. Bit će to revanš prošlogodišnjeg spektakla u kojem je Wilder slavio prekidom u desetoj rundi.

Nakon što je krajem prošle godine odradio neodlučeni meč protiv Tysona Furyja te nakon što je u svibnju ove godine prekidom u prvoj rundi zaustavio Dominica Breazealea, Deontay Wilder (41-0-1, 40 KO) ponovno će boksati protiv protivnika koji ga je doveo najbliže porazu, Luisa Ortiza (31-1, 26 KO). Njih dvojica održali u ožujku prošle godine meč prepun preokreta koji je oduševio fanove, a sad će nešto slično pokušati ponoviti 23. studenog ove godine.

Meč je to koji je tražio osobno Wilder i bio mu je na listi prioriteta prije novog sudara s Furyjem. Više puta je izjavio kako nije zadovoljan načinom na koji je savladao Ortiza i kako želi meč u kojem će potvrditi da je bolji. Naime, činjenica je kako ga je u prvom meču teškog poraza spasio znak za kraj sedme runde. Istina, nešto slično se Ortizu dogodilo u petoj rundi, kad je Wilder uspio Kubanca poslati na pod, no Amerikanac se dvije runde kasnije našao u puno težoj situaciji. Bio je teško uzdrman u trenucima kad je Ortiz krenuo pogađati precizne udarce i dojam je da je samo jedan ili dva udarca nedostajalo da "Bronze Bomber" završi brutalno nokautiran. Ipak, zvono za kraj runde ga je odvelo u kut gdje je uspio dovoljno se oporaviti da iskoristi Ortizov umor i završi meč u desetoj rundi. No, ta sedma runda nešto je što fanovi često spominju i Wilder želi novi meč kako bi pobijedio s puno manje drame nego u prvom. Nešto slično je već napravio kad se odlučio na revanš protiv Bermanea Stivernea, boksača kojem je u siječnju 2015. godine oduzeo titulu sudačkom odlukom. To je ujedno do meča protiv Furyja bio njegov jedini meč koji nije završio nokautom. U drugom meču Wilder ga je brutalno nokautirao u prvoj rundi, a nešto slično najavljuje i za meč protiv Ortiza. Revanš će ugostiti MGM Grand Arena u Las Vegasu.

40-godišnjem Kubancu poraz od Wildera jedini je u profesionalnoj karijeri, a nakon tog meča upisao je tri pobjede. Posljednja datira na ožujak ove godine, kad je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon deset rundi savladao Christiana Hammera. Ovaj vrlo dobar boksač nikad nije držao neku od najvećih svjetskih titula i ovo mu je možda posljednja prilika. Iz amaterske karijere nosi svjetsko srebro osvojeno 2005. godine.

Ispod teksta možete pogledati najbolje trenutke njihovog prvog meča uključujući tri ključne situacije, brojanje Ortizu iz pete runde, kriznu situaciju za Wildera iz sedme te prekid u desetoj rundi.

Linker
19. travanj 2024 09:07