K1 i Boks

Spektakl na pomolu: Oleksandru Usyku suprotstavit će se veliki Tyrone Spong!

Oleksandr Usyk i Tyrone Spong
 Instagram
Nakon duge potrage za boksačem koji će se suprotstaviti Oleksandru Usyku u njegovom prvom nastupu u teškoj kategoriji i kad se činilo kako će se teško naći uzbudljivo ime, Matchroom Boxing odradio je veličanstven posao. Usyku će se suprotstaviti jedan od najboljih kickboksača svih vremena, Tyrone Spong.

33-godišnji Spong 2014. godine završio je svoju više nego uspješnu kickboxing karijeru, kao možda i najbolji poluteškaš u povijesti tog sporta. 91 pobjeda i sedam poraza bili su njegov rezime. Šteta je samo što je posljednju borbu doživio lom noge protiv Gokhana Sakija i nakon toga se više nije vraćao. Bio je It's Showtime prvak do 95 kilograma i pobjednik Gloryjevog Grand Prixa. Dva puta je nastupio na K-1 Grand Prix finalu, a teško je nabrojati sva velika imena koja je savladao. No, odlučio je prebaciti se na boks.

U boksačkom ringu nastavio je jednako dobro. 13 mečeva i 13 pobjeda doveli su ga na neke bitne ljestvice izazivača, iako Boxrec toliko ne cijeni njegove dosadašnje uspjehe te se nalazi tek na 69. mjestu. U posljednjem meču savladao ne nesuđenog protivnika Filipa Hrgovića, Ytala Pereu, no tu se radilo o podijeljenom odluci nakon deset rundi, koja je po mnogima čak bila navučena u korist Surinamca. No, on je i dalje veliko ime pa samo uparivanje s Usykom u startu izgleda senzacionalno. No, prije toga će Spong odraditi još jedan meč i to večeras. U Meksiku će se boriti protiv Jeysona Minde (14-1-1).

Što se tiče Usyka, on je tako za svoj debi u teškoj kategoriji dobio veliko ime i vrlo zanimljiv ispit. Spong je velikan borilačkog sporta i DAZN servis bit će također zadovoljan ovim potezom Matchroom Boxinga. Nema sumnje kako i Spongovi fanovi već dugo vremena čekaju da ga vide u nekom velikom boksačkom meču. A ovo je savršena prilika.

Meč je prvobitno bio najavljen za 5. listopada, no zbog Spongovih drugih obaveza je pomjeren na tjedan dana kasnije. Grad koji će ugostiti ovu priredbu je Chicago, a uskoro bi trebao biti najavljen još pokoji zanimljiv meča za taj program. U svakom slučaju, Usyk ima priliku već u svoj teškaškom debi nastupu poslati glasnu poruku. Uvjerljiva pobjeda mogla bi mu već početkom iduće godine donijeti napad na neku od titula prvaka.

Linker
19. travanj 2024 00:45